Rusia apelează la mercenari, recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru. Salariul modest oferit

Cel mai mic salariu este de 20-25 mii de ruble, de exemplu, pentru postul de șofer al Forțelor Terestre căruia „să i se încredințeze transportul personalului unităților și al echipamentului logistic necesar în viața de zi cu zi și în luptă”.
Filip Stan
12 mai 2022, 14:17
Rusia apelează la mercenari, recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru. Salariul modest oferit

Rusia angajează militari, anuţuri pe ejobs-ul rusesc! „Alegeți stabilitatea, ample oportunități de autoîmplinire, un nivel de viață decent și un statut social ridicat”, se precizează în anunț. În realitate, e vorba de un salariu de 500 de euro pe lună pentru a-ți risca viața în Ucraina, scrie Il Fatto Quotidiano, citată de Rador.

În Piața Roșie, Putin a onorat sacrificiul soldaților ruși care au murit în „operațiunea sa specială „, motiv de „mare doliu pentru toți rușii ” și a anticipat un „sprijin special” pentru orfanii lor. Numai că departe de evenimentele oficiale, caută alți soldați pe care să-i trimită pe front: bărbați cu vârste între 18 și 40 de ani, dispuși să intre în armată și să-și riște viața pentru salariul unui profesor.

Cât câștigă un român în Armată! Iată care sunt salariile soldaților și ale ofițerilor!

Nu doar prin canale instituționale, precum site-ul Apărării, ci și pe site-urile unde sunt postate locuri de muncă, precum platforma Superjob.ru, unde campania are 19.419 de posturi vacante active, cifră aproape egală cu numărul celor care și-au pierdut viața până acum în rândul trupelor ruse de pe front: astfel, între un instalator și o vânzătoare, pe portalul locurilor de muncă apar anunțuri pentru „pușcași”, artileri, comandanți de infanterie, „tunieri antiaerieni „, șoferi de forțe terestre și chiar agenți care urmează să fie angajați în FSB , serviciile secrete rusești care veghează atât asupra frontului, cât și asupra disidenței interne.

O mobilizare continuă, deși parțială și deghizată, care se desfășiară în cele mai îndepărtate regiuni ale țării, unde birourile de recrutare îi flatează pe foștii militari cu servicii contractuale de la 30 la 50 de mii de ruble pe lună pentru a pune la punct departamentele.

În anunțuri, durata unui contract de muncă este în mare parte de șase luni, de cele mai multe ori destinația nu este indicată, așa cum s-a întâmplat deja cu tinerii recruți trimiși pe front fără preaviz, doar pentru un simplu „exercițiu”.

Bombardamente intense în estul Ucrainei, se cutremură pământul. Ruşii au ucis civili şi au provocat mari distrugeri

Cerințele și condițiile preconizate indică așadar o angajare imediată, în scopul întăririi liniilor angajate pe frontul de est, unde Putin a concentrat a doua fază a atacului care – spre deosebire de prima care a eșuat recent – promite să fie lungă și costisitoare în termeni de soldați.

Înșiși milițienii Grupului Wagner, au scris pe un canal Telegram, că „avem nevoie de 600-800 de mii de oameni, altfel nu vom câștiga”. Rusia recrutează noi luptători. Peste tot și chiar cu mijloace neobișnuite, cum ar fi un site pe care de anunțuri cu locuri de muncă.

Salariul de 40-50 de mii de ruble pe lună îi poate atrage mai ales pe foștii militari care locuiesc în cele mai îndepărtate regiuni ale Rusiei, unde venitul pe cap de locuitor nu ajunge la jumătate (mai ales în agricultură: 281 de euro). O sumă destul de modestă pentru a-și risca viața, mai ales dacă e comparată cu venitul soldaților profesioniști. Să revenim la anunțuri.

Un anunț pentru „soldat contractual”, postat pe 4 mai, indică într-un mod destul de generic sarcina: „asigurarea protecției și apărarea frontierei Federației Ruse”, granița pe care Moscova o consideră amenințată de extinderea NATO și de un plan fantomatic de atac asupra Crimeei planificat de Kiev, care ar justifica invazia.

Condițiile prevăd 40-50 de mii de ruble plus o plată suplimentară ca indemnizație de serviciu, care variază în funcție de vechime. Printre „beneficii”, se numără participarea la programul de împrumuturi pentru personalul militar (până la 37 de mii de euro), furnizarea de rații alimentare, asigurări gratuite de viață și de sănătate, îngrijiri medicale.

Printre cerințele indicate se numără „absența rudelor apropiate cu domiciliul în străinătate „, probabil indispensabilă pentru a garanta loialitatea față de Rusia într-o lume care i-a devenit ostilă.

Cel mai mic salariu este de 20-25 mii de ruble, de exemplu, pentru postul de șofer al Forțelor Terestre căruia „să i se încredințeze transportul personalului unităților și al echipamentului logistic necesar în viața de zi cu zi și în luptă”. Salariul, 433 de euro, nu este prea atractiv, mai ales când candidatul ajunge în punctul în care va citi: „momentele cele mai tensionate din activitatea de luptă a șoferului sunt rezistența inamicului la foc, situația de pre-urgență pe traseul de deplasare, transportul personalului de unitate în condiții dificile de drum”. În rest, se mai caută sergenți de infanterie, piloți de vânătoare și alte profiluri de luptători în fucție de specializare.

Pe scurt, Moscova a sărbătorit luni o victorie asupra nazismului care a avut loc în urmă cu 77 de ani, însă după 75 de zile de război, nu o poate sărbători pe cea asupra ucrainenilor. Pentru asta este nevoie de bărbați dispuși să se sacrifice cauzei promițând „stabilitate”. Recrutările continuă.

Un soldar rus capturat a făcut dezvăluiri depsre salarii: „Am vrut să scap de sărăcie”

Un soldat rus capturat de ucraineni a recunoscut că a mers în război pentru a scăpa de sărăcie şi le-a dezvăluit acestora ce salarii primesc ofiţerii lui Putin.

El a fost înregistrat, iar filmarea a fost publicată pe contul de Facebook al Ministerului Apărării din Ucraina şi a devenit virală.

Potrivit clipului video, prizonierul le-a spus ucrainenilor că ofiţerii ruşi primesc în medie un salariu de doar 60.000 de ruble, echivalentul a aproximativ 550 de dolari sau 500 de euro.

„Știți cât primesc ofițerii ruși pentru războiul din Ucraina? 60 de mii ruble sau 550 $ pe lună! În această sumă, armata rusă evaluează viețile invadatorilor săi, iar apoi îi aruncă liberi (…).

Motivația lui nu este o victorie, ci de „a hrăni” familia sa. Și degeaba trebuie uciși ucraineni pașnici pentru asta”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook a Ministerului ucrainean al Apărării.

Recent, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că luptătorii ucraineni vor fi remuneraţi cu o sumă mult mai mare decât ruşii. „Bineînţeles, militarii noştri nu se luptă pentru bani. Trebuie să înţelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar şi să îţi aperi ţara.

Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toţi cei care ţin armele în mâna lor cu 100.000 grivne pe lună.  Nu trebuie să ne mulţumească nimeni, dar trebuie să ştie că această ţară le este, cu siguranţă, recunoscătoare. Vom continua aşa până când războiul se va încheia”, a declarat Zelenski.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Obiceiul sănătos recomandat persoanelor care au peste 50 de ani. Ce e bine să facă în fiecare zi
Capital.ro
Regulă pentru pensionarii cu permis de conducere. Seniorii de peste 65 de ani trebuie să aleagă
Playtech.ro
Klaus Iohannis, generos înainte de alegerile prezidenţiale. Gestul făcut de fostul preşedinte faţă de un bătrân, pe stradă
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Piramida de la Pitești, locul enigmatic al experimentelor neconvenționale
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Noi beneficii la pensionare. Anunț al șefului Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre