‘Nu e nimic nou. În schimbul de sancțiuni există principiul reciprocității — aceasta este baza abordării noastre”, a afirmat Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.
”Noi nu am fost și nu suntem inițiatorii unor astfel de măsuri, dar în acest caz vom acționa pornind de la principiul reciprocității”, a insistat Dmitri Peskov.
Astfel, Rusia va continua să interzică numeroase categorii de alimente din Occident timp de încă 6 luni, pentru că şi Uniunea Europeană şi-a prelungit sancţiunile pe care le-a impus Moscovei, a comunicat, la rândul său, premierul Dmitri Medvedev. În opinia sa, continuarea unei astfel de practici va aduce prejudicii nu numai economiei ruse, ci și intereselor economice ale statelor europene care au decis sancțiunile.
Citeşte şi UE: Sancţiunile economice împotriva Rusiei, prelungite cu şase luni
Miniștrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene au decis luni, la Luxemburg, prelungirea sancțiunilor economice împotriva Rusiei până la sfârșitul lunii ianuarie 2016.
Decizia șefilor diplomațiilor din UE a fost luată în contextul în care sancțiunile instituite la adresa Moscovei, după anexarea Crimeii și declanșarea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei, expiră la sfârșitul lunii iulie.