Rusia forţează o contraofensivă în regiunea Kursk. Propaganda Kremlinului susţine că deja au fost eliberate teritorii ocupate de ucraineni

Forţele ruse au început o contraofensivă semnificativă împotriva trupelor ucrainene care au pătruns în vestul Rusiei luna trecută şi au recuperat deja unele teritorii ocupate în Kursk, au declarat bloggeri militari pro-Moscova.
Mircea Filipescu
11 sept. 2024, 11:21
Rusia forţează o contraofensivă în regiunea Kursk. Propaganda Kremlinului susţine că deja au fost eliberate teritorii ocupate de ucraineni

Ucraina a lansat pe 6 august cel mai mare atac străin asupra Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, pătrunzând în regiunea de frontieră Kursk cu mii de soldaţi susţinuţi de roiuri de drone şi armament greu, inclusiv arme fabricate în Occident.

Iuri Podoliaka, un blogger militar pro-rus de origine ucraineană, şi alţi doi bloggeri influenţi – Rybar şi The Two Majors – au declarat că forţele ruse au început o contraofensivă semnificativă în Kursk.

„În regiunea Kursk, armata rusă a lansat acţiuni contraofensive pe flancul vestic al inamicului, reducând zona de control ucraineană din apropierea frontierei de stat”, a declarat bloggerul The Two Majors.

Podoliaka a declarat că forţele ruse au recucerit mai multe sate din vestul fâşiei de teren pe care Ucraina o controla, împingând forţele ucrainene la est de râul Malaia Loknia, la sud de Snagost.

Reuters menţionează că nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă.

Informările Ministerului rus al Apărării cu privire la lupte au oferit puţine informaţii şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Citeşte şi: APADOR-CH solicită Avocatului Poporului să atace la CCR donarea sistemului Patriot către Ucraina

În capitala Rusiei, o femeie a murit după ce o dronă ucraineană a lovitul blocul cu 16 etaje în care locuia. Dronele ucrainene au vizat luni noaptea regiunea Moscovei. Atacul a fost cel mai mare de la începutul războiului.

O femeie de 46 de ani a fost ucisă când un UAV a lovit o clădire rezidențială cu 16 etaje, a spus guvernatorul regiunii, potrivit Nexta pe platforma X. Acesta este primul atac în care un cetățean rus își pierde viața în urma unui atac cu UAV în regiunea Moscovei.

Atacurile urmează unei avalanşe de drone lansate de Ucraina la începutul lunii septembrie, care au vizat în principal instalaţiile energetice şi electrice ale Rusiei. Acestea au loc într-un moment critic al războiului, Rusia continuând ofensiva în estul Ucrainei, în timp ce se străduieşte să expulzeze din Kursk forţele Kievului, care au trecut graniţa sa de vest într-o incursiune surpriză în luna august.

Ucraina a făcut presiuni asupra Statelor Unite pentru a obţine permisiunea de a utiliza arme mai puternice, furnizate de Occident, pentru a provoca pagube mai mari în interiorul Rusiei şi pentru a reduce capacitatea Moscovei de a-şi continua atacurile asupra Ucrainei, pe care a invadat-o în februarie 2022.

Citeşte şi: Revolta dizidentului rus scăpat din arest din Siberia: „Putin trebuie oprit. Orice lider occidental care-i strânge mâna lui Putin strânge mâna unui criminal”

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Leguma ciudată pe care românii se feresc să o mănânce. E delicioasă, are o textură catifelată, dar puțini știu să o gătească
Capital.ro
Elena Merișoreanu a ajuns la spital. Ce s-a întâmplat cu artista de muzică populară
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vestea cea mare pentru românii cu credite în LEI! BNR face anunțul
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Chinuri cumplite pentru pacienții din România. Problema a ajuns în tribunale
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
Filmul crimelor din Constanța a fost realizat de anchetatori. Detalii macabre oferite de Șacalul: cu cine era mână în mână
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cine sunt Denisa și Delia, cele două femei ucise de Șacalul! Denisa era mama unui copil de doar cinci ani: „Mami va veghea mereu asupra ta”
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale suspectului crimelor din Constanța sunt de-a dreptul terifiante! Filmul tragediei pas cu pas
substantial.ro
Rusia avertizează Occidentul privind utilizarea armelor cu rază lungă de acțiune în Ucraina
MediaFlux
CUTREMUR în SUA în ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat după DEZBATERE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...