Rusia face presiuni asupra Republici Moldova: Moscova AVERTIZEAZĂ Chişinăul că RISCĂ dacă se integrează în UE

Rusia a avertizat Republica Moldova în legătură cu riscurile care ar putea să apară în cazul integrării ei în Uniunea Europeană, a afirmat luni ministrul rus adjunct al economiei Aleksei Lihaciov, avertismentele Moscovei multiplicându-se pe măsura apropierii datei de 27 iunie când Chişinăul urmează să semneze Acordul de asociere la Uniunea Europeană, după cum relatează RIA Novosti, citată de Agerpres.
Romania TV
16 iun. 2014, 10:14
Rusia face presiuni asupra Republici Moldova: Moscova AVERTIZEAZĂ Chişinăul că RISCĂ dacă se integrează în UE

Pe măsură ce data semnării Acordului de Asociere a Republicii Moldova – 27 iunie – cu Uniunea Europeană se apropie, Moscova face din ce în ce mai multe presiuni pentru a determina Chişinăul să nu facă acest pas, avertizând-l că se va expune multor riscuri.

‘Republica Moldova nu va fi capabilă să combine cele două sisteme de reglementare: CSI (Comunitatea Statelor Independente) şi UE. Ea va trebui să facă o alegere. Şi dacă aceasta va fi în favoarea sistemului european, sistemul CSI va înceta să mai fie confortabil’, a explicat Lihaciov.

Moscova a adus la cunoştinţa autorităţilor moldovene aceste temeri, iar partenerii moldoveni susţin că vor putea să evite o astfel de situaţie şi au promis să furnizeze argumente relevante în acest sens, a mai spus ministrul adjunct al economiei.

Consultări bilaterale moldo-ruse în contextul pregătirilor Republicii Moldova pentru semnarea la 27 iunie a Acordului de asociere şi de liber schimb cu UE Rusia a informat Chişinăul în legătură cu riscurile susceptibile să apară în cazul care Republica Moldova va semna Acordul de asociere la 27 iunie, a reiterat oficialul rus, subliniind că poziţia Rusiei este una pragmatică şi nu are nicio legătură cu opţiunea politică a Republicii Moldova. Este vorba doar de riscuri economice la care se expun în acest caz deopotrivă Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Citeşte şi Rusia a semnat cu Belarusul şi Kazahstanul crearea unei Uniuni economice eurasiatice

Lihaciov a reamintit că actualul acord privind zona de liber schimb cu CSI conferă Uniunii vamale dreptul să antreneze mecanisme de protecţie a propriei pieţe dacă una dintre ţările membre ale CSI creează o zonă de liber schimb cu o terţă parte.

În plus, el a atras atenţia că Republica Moldova, în cazul semnării acordului cu UE, s-ar putea confrunta cu angajamente contradictorii de ordin vamal, al reglementărilor în transporturi, al controlului sanitar şi imigraţiei.

Rusia a propus partenerilor ei moldoveni consultări trilaterale cu participarea reprezentanţilor UE în scopul analizării riscurilor posibile pentru fiecare parte în fiecare domeniu de activitate economică.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Ambasadorul României în SUA, mișcare neașteptată. Ce cadou i-a făcut unui amic
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Accidente grave implicând vehicule militare ruse duc la moartea mai multor civili
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?