Rusia îşi face griji. Creştea activităţii SUA şi NATO la graniţele federaţiei ameninţă ţara şi pe aliaţii săi

Creșterea activității SUA și NATO la granițele ruse 'amenință nu doar Rusia, ci și pe aliații ei', a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, în timpul reuniunii Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) care se desfășoară în Tadjikistan, informează agenția de presă rusă TASS, citată de Agerpres. 
Filip Stan
20 mai 2015, 09:43

Potrivit serviciului de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev a declarat: 'În lupta statelor pentru interesele lor, au devenit tipice 'acțiunile indirecte' — folosirea potențialului protestatar al populației, al organizațiilor radicale și extremiste, al unor frecvente campanii militare'.

În opinia lui Patrușev, 'crește agresivitatea SUA și NATO la adresa Rusiei, se amplifică potențialul lor ofensiv în imediata apropiere a granițelor ruse, ceea ce constituie o amenințare nu doar pentru noi, ci și pentru aliații noștri'.

Patrușev a declarat, de asemenea, că așa-zisa 'primăvară arabă', evenimentele din Siria și Irak, situația din Caucazul de Sud, dar și din Ucraina și din jurul ei 'demonstrează elocvent apariția de noi amenințări militare și transferarea acestora în spațiul informațional'.

Potrivit TASS, în timpul reuniunii au fost analizate 'amenințările la adresa securității naționale, regionale și internaționale din Europa de Est, Asia Centrală, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu'.

Citeşte şi Schimbare la Moscova. Preşedintele Dumei de Stat vrea o AGENDĂ de UNIFICARE Rusia-Uniunea Europeană

Un interes sporit a fost acordat problemelor cauzate de extinderea NATO și conflictelor regionale existente, adaugă agenția de presă rusă oficială, potrivit Agerpres.

Din OTSC, organizație din spațiul Comunității Statelor Independente (CSI) înființată în 2002 ca un fel de contrapondere la NATO, fac parte în prezent, alături de Rusia, țări precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. Totodată, autoritățile de la Moscova doresc aderarea la OTSC a 'Republicii Abhazia' și a 'Republicii Osetia de Sud', regiuni separatiste din Georgia, cărora Federația Rusa le-a recunoscut 'independența' în august 2008, în urma unui scurt conflict militar cu Tbilisi.

De asemenea, în aprilie 2013, membrele OTSC i-au acordat Serbiei statutul de 'observator' în cadrul organizației.

Potrivit serviciului de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev a declarat: ‘În lupta statelor pentru interesele lor, au devenit tipice ‘acțiunile indirecte’ — folosirea potențialului protestatar al populației, al organizațiilor radicale și extremiste, al unor frecvente campanii militare’.

În opinia lui Patrușev, ‘crește agresivitatea SUA și NATO la adresa Rusiei, se amplifică potențialul lor ofensiv în imediata apropiere a granițelor ruse, ceea ce constituie o amenințare nu doar pentru noi, ci și pentru aliații noștri’.

Patrușev a declarat, de asemenea, că așa-zisa ‘primăvară arabă’, evenimentele din Siria și Irak, situația din Caucazul de Sud, dar și din Ucraina și din jurul ei ‘demonstrează elocvent apariția de noi amenințări militare și transferarea acestora în spațiul informațional’.

Potrivit TASS, în timpul reuniunii au fost analizate ‘amenințările la adresa securității naționale, regionale și internaționale din Europa de Est, Asia Centrală, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu’.

Citeşte şi Schimbare la Moscova. Preşedintele Dumei de Stat vrea o AGENDĂ de UNIFICARE Rusia-Uniunea Europeană

Un interes sporit a fost acordat problemelor cauzate de extinderea NATO și conflictelor regionale existente, adaugă agenția de presă rusă oficială, potrivit Agerpres.

Din OTSC, organizație din spațiul Comunității Statelor Independente (CSI) înființată în 2002 ca un fel de contrapondere la NATO, fac parte în prezent, alături de Rusia, țări precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan. Totodată, autoritățile de la Moscova doresc aderarea la OTSC a ‘Republicii Abhazia’ și a ‘Republicii Osetia de Sud’, regiuni separatiste din Georgia, cărora Federația Rusa le-a recunoscut ‘independența’ în august 2008, în urma unui scurt conflict militar cu Tbilisi.

De asemenea, în aprilie 2013, membrele OTSC i-au acordat Serbiei statutul de ‘observator’ în cadrul organizației.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'