Rusia pregătește o lovitură de proporții Kievului! Înregistrările audio secrete care au ajuns pe mâna BILD

O serie de înregistrări audio au ajuns pe mâna jurnaliștilor de la tabloidul german BILD. Acestea surprind convorbiri ale fostului șef al agenției spațiale ruse Roscosmos care arată că Moscova ar pregăti lansarea unei rachete de tip Soiuz. Aceasta ar urma să lovească Kievul.
Alina Costache
25 oct. 2023, 17:04
Rusia pregătește o lovitură de proporții Kievului! Înregistrările audio secrete care au ajuns pe mâna BILD
Rusia pregătește o lovitură de proporții Kievului! Înregistrările audio secrete care au ajuns pe mâna BILD

Conform informațiilor investigate de BILD, un grup de oficiali și cercetători de rang înalt din Rusia a fost implicat în planificarea unui atac terorist îndreptat împotriva Ucrainei, cu scopul de a-l impresiona liderul rus, Vladimir Putin. Acești indivizi au analizat posibilitatea de a modifica o rachetă spațială Soiuz, astfel încât să nu ajungă pe orbita Pământului la lansare, ci să se prăbușească deasupra unui oraș important din Ucraina, cel mai probabil Kiev, generând astfel o explozie și o eliberare semnificativă de deșeuri radioactive.

Citește și: Armata rusă intensifică presiunea în Avdiivka și Herson încercând să încetinească contraofensiva ucraineană

Conform BILD, ei au înregistrat mai mult de șapte minute de discuții între Dmitri Rogozin și actualul șef al filialei Roscosmos cunoscută sub numele de „Centrul spațial al rachetelor Progress”, Dmitri Baranov. Acest centru este responsabil de producerea rachetelor de transport utilizate pentru lansarea navelor spațiale cu echipaj și a cargo-ului către Stația Spațială Internațională.

Conversațiile înregistrate, care au fost obținute de BILD, au început în ianuarie 2023. În cadrul acestora, Rogozin și Baranov au discutat despre posibilitatea de a efectua lansarea rachetei către Ucraina „din nord, mai degrabă decât din est”, adică de la Cosmodromul Plesetsk din apropiere de Arhangelsk, Rusia, în loc de Cosmodromul Vostochny de la granița cu China. Această modificare ar permite transportarea unei încărcături mai explozive către Ucraina.

Baranov explică: „Din est, ar fi 7,5 tone, din nord — 10 tone. Ei bine, o tonă poate fi îndepărtată pentru siguranță, așa că devine 6,5 și 9 tone”.

În conversație, Baranov confirmă locația locului de lansare și explică că o rachetă de 50 de metri poate fi trimisă oriunde, „în orice direcție ne dorim”. Cu toate acestea, vede o altă problemă: Rusia nu are bombe care să reziste la temperaturile ridicate la reintrarea în atmosferă:

„Aceasta este o intrare supersonică în atmosferă și bombele de avioane grele existente, cum ar fi „FAB-500”, nu funcționează, deoarece TNT-ul din interiorul lor se dezintegrează din cauza supraîncălzirii, rezultând o eficiență redusă. De asemenea, bombele noastre ghidate nu sunt proiectate pentru acest lucru și nu au protecție împotriva supraîncălzirii.”

În timpul reintrarii planificate în atmosferă, racheta rusă are o viteză de șase kilometri pe secundă, potrivit acestuia. Dmitri Rogozin spune că vrea să găsească rapid o soluție la această problemă și spune că l-ar întreba pe Iuri Solomonov despre asta. Solomonov a fost proiectantul șef al sistemelor de rachete la sol la Institutul de Stat de Inginerie Termică din Moscova și a condus un grup de dezvoltatori pentru racheta intercontinentală Topol-M în anii 90. O altă problemă pe care Rogozin și Baranov o notează este riscul ca părți ale rachetei să cadă pe teritoriul Rusiei în drum spre Ucraina.

„Cât de extinse sunt zonele de accident? Unde avem riscuri?”, întreabă fostul șef al Roscosmosului. Rogozin este îngrijorat și de faptul că racheta de transport rusească transformată într-o megabombă va lovi Ucraina „undeva pe o rază de 50-100 de kilometri” de granița cu Rusia.

El îi cere lui Baranov să efectueze calcule suplimentare pentru a determina locația exactă a loviturii pe teritoriul ucrainean.

„Cât timp va dura să pregătim toate acestea?” întreabă Rogozin, adăugând că Putin s-a interesat de proiect. În acest sens, Baranov susține că pregătirile „ar putea dura șase luni”. Într-un mesaj audio, Rogozin îi raportează lui Baranov: „Am vorbit cu Vaino (șeful de cabinet al lui Putin), i-am spus despre acest mare proiect care ar putea veni din regiunea Arhangelsk. În principiu, a fost foarte interesat. Mi-a cerut să depun luni un document, pe care îl va prezenta șefului”.

În timpul convorbirii telefonice, Rogozin și Baranov se referă astfel la Putin, pe care îl mai numesc „supremul” sau „cel mare și teribil” precum țarii Ivan al IV-lea și Petru I. Potrivit BILD, Vladimir Putin a fost informat pe 16 ianuarie 2023 despre planurile specialiștilor săi în rachete de a lansa o rachetă Soiuz modificată către un important oraș ucrainean. Întrebată despre planurile lui Rogozin și Baranov, ambasada Rusiei la Berlin nu a răspuns.

Citește și: Cu cât scoate Rusia la licitaţie apartamentul confiscat al soţilor Zelenski din Ialta

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'