Rusia pregătește un asalt nimicitor în Ucraina. Avertismentul lui Serghei Lavrov

„Operațiunea specială" a Rusiei din Ucraina este pregătită să treacă la următorul nivel, după primele 55 de zile de război. Ministrul de Externe de la Moscova a lansat un nou avertisment. 
Filip Stan
19 apr. 2022, 15:03
Rusia pregătește un asalt nimicitor în Ucraina. Avertismentul lui Serghei Lavrov

Rusia are planul pus la punct: „Operațiunea continuă, iar o altă fază a acestei operațiuni începe acum”, a declarat Serghei Lavrov pentru o televiziune din India, potrivit The Washington Post.

Reacția înaltului diplomat rus a venit după ce Ucraina a transmis la începutul acestei săptămâni semnale alarmante cu privire la ofensiva Rusiei din Donbas, regiunile separatiste Donețk și Lugansk. Cele două zone se consideră independente, iar Vladimir Putin a primit cu deschidere această mișcare geopolitică. În Donețk și Lugansk, separatiștii ruși se luptă de opt ani cu armata ucraineană și în special cu Batalionul Azov, cunoscut pentru cruzimea și alinierea la ideologia neonazistă a membrilor săi.

Nu mai există cale de întoarcere pentru regimul de la Kremlin. Ministrul de Externe din Rusia a transmis că ofensiva Rusiei urmărește „eliberarea deplină a republicilor Donețk și Lugansk”.

Atacurile cu rachete și bombe ale ocupanților asupra infrastructurii industriale și civile continuă. Trupele ruse au ocupat Donbasul de câteva săptămâni, însă acum sunt gata să manifesta control total. Semne ale începutului unei operațiuni ofensive din Rusia sunt înregistrate sunt raportate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, în social media.

„Au fost înregistrate semne ale începerii unei operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est. În zonele operaționale Slobozhansky și Donețk, agresorul a intensificat operațiunile ofensive și de asalt în anumite direcții. Nu au existat modificări semnificative în activitățile trupelor inamice în direcțiile Volynsky, Polessky și Seversky”, se arată în raportul ucrainenilor.

 

Continuă lupta pentru Donbas. Om-cheie al armatei ruse, ucis de ucraineni

De partea cealaltă, ucrainenii au raportat lichidarea colonelului Ivan Grișin, comandat al Brigăzii 49 de rachete.

„În estul şi sudul ţării noastre, ocupanţii încearcă să atace într-un mod mai dur decât înainte. Ei pun presiune, căutând un punct slab în apărarea statului nostru ca să meargă acolo cu principalele forţe…

 Aparent, generali ruşi, obişnuiţi să neglijeze orice pierderi, au ucis deja atât de mulţi soldaţi ruşi încât chiar şi ei vor trebui să fie mai atenţi, pentru că nu va mai rămâne niciunul ca să atace.

Totuşi, ei nu ar trebui să spere că asta îi va ajuta. Este doar o chestiune de timp ca întregul nostru teritoriu să fie eliberat. Se poate spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregăteau de mult timp. O foarte mare parte a întregii armate a Rusiei se concentrează acum pe această ofensivă”, a declarat Volodimir Zelenski.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Codul Rutier. Verificați în documente această dată. Este obligatoriu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'