Rusia, reacţie dură la grupul de luptă NATO din România

Liderii statelor membre NATO, reuniţi joi la Bruxelles într-un summit extraordinar, au aprobat patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria.
Filip Stan
24 mart. 2022, 21:48
Rusia, reacţie dură la grupul de luptă NATO din România

Rusia a denunţat joi seară decizia NATO de a crea patru noi grupuri de luptă în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice, Moscova susţinând că organizaţia îşi confirmă astfel poziţia antirusă, transmite dpa.

”Militarizarea Europei se accelerează ca urmare a eforturilor alianţei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova.

Prin promisiunea că va furniza arme suplimentare Ucrainei, ”alianţa confirmă interesul său de continuare a ostilităţilor”, a adăugat ea.

Liderii statelor membre NATO, reuniţi joi la Bruxelles într-un summit extraordinar, au aprobat patru noi grupuri de luptă în Bulgaria, România, Slovacia şi Ungaria.

Zelenski avertizează din nou: Următoarea ţintă a Rusiei sunt membrii NATO din Europa de est VIDEO
”Acestea se adaugă celor patru grupuri existente deja în ţările baltice şi Polonia. Aşadar, avem opt grupuri multinaţionale ale NATO de la Marea Baltică la Marea Neagră”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-o conferinţă de presă după încheierea reuniunii. NATO are deja grupuri de luptă în Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia.

Reprezentanta diplomaţiei ruse a acuzat NATO că urmează orbeşte interesul Statelor Unite de a ţine sub control Rusia. ”Isteria antirusă a fost promovată pentru a spori costurile achiziţiilor de arme, de pe urma cărora SUA au profitat financiar, mai presus de toate”, a continuat Maria Zaharova.

Premierul Poloniei, avertisment terifiant despre extinderea războiului şi în România. „Dacă va zdrobi Ucraina, Putin va avansa spre Helsinki, Varşovia, Bucureşti”
Ea a descris summitul extraordinar al NATO, desfăşurat joi la Bruxelles, drept nimic altceva decât o ”şedinţă pentru propria sa spălare pe creier”.

SUA sunt incapabile să tolereze faptul că Rusia este o ţară care ia propriile decizii suverane şi care îşi poate urma o politică independentă, a mai spus reprezentanta MAE rus.

NATO: Au fost aprobate patru noi grupuri de luptă inclusiv în România 

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a anunţat la finalul summitului extraordinar al alianţei consacrat conflictului din Ucraina, că liderii NATO au fost de acord să pună la dispoziţie sprijin suplimentar Ucrainei şi că au fost aprobate patru noi grupuri de luptă inclusiv în România. Stoltenberg a catalogat războiul din Ucraina drept „cea mai mare ameninţare asupra securităţii din generaţia noastră”, vorbind despre conflictul din Ucraina drept „războiul preşedintelui Putin împotriva Ucrainei”.

Stoltenberg a subliniat că folosirea unor agenţi chimici sau biologici în lupta din Ucraina ar afecta şi cetăţeni a unor state membre NATO.
„Ştim de asemenea că Rusia a folosit agenţi chimici împotriva propriei opoziţii şi i-a folosit anterior pe teritoriul NATO”, mai spune Stoltenberg. În acest context, el a anunţat că NATO întăreşte pregătirile aliaţilor pentru ameninţări chimice, biologice, radiologice sau nucleare iar la nivelul NATO a fost activat sistemul de apărare chimic, radiologic, biologic şi nuclear.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Când este bine să bei cafea, de fapt. Ce recomandă medicul Vlad Ciurea să faci în fiecare zi: “Trebuie să fie relaxare și plăcere”
Capital.ro
Schimbare uriașă în România. A intrat în vigoare de la 1 August. Toți românii vor beneficia
Playtech.ro
SFÂȘIETOR Ce le-a spus Nicu Covaci colegilor săi înainte să moară. ȚI se rupe sufletul
DailyBusiness
Vin deciziile după recalculare! Marius Budăi: „Așa prevede convenția cu Poșta Română!”
Adevarul
Se apropie pacea în Ucraina? Expert român în diplomație de la Oxford: „Toate acestea ridică multe semne de întrebare”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Ce teritorii a pierdut România în istorie. Cum arăta țara în întregime
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
BREAKING | Sorin Porojan, un cunoscut om de afaceri din Argeș, a murit după ce a căzut cu ATV-ul într-o râpă
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris. Echipa feminină de 8+1 la canotaj și-a confirmat supremația în această probă
Capital.ro
Lege pentru românii care au casă la curte. Vecinii sunt obligați. Trebuie să aibă aprobare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Nicu Covaci: Nu mă doare nimic, dar sunt așa de amețit că...
substantial.ro
Prețurile pe litoralul românesc creează controverse: 19 lei pentru o apă la 750 ml în Vama Veche
MediaFlux
A fost găsit SPÂNZURAT! DOLIU în FOTBALUL românesc
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?