„Au fost unii provocatori, dar nu erau turci. Ştim cine sunt, cine a plătit pentru aceste provocări şi care a fost suma”, a declarat Vladimir Putin, citat de agenţiile Tass şi Sputnik. „Nu este nimic bun în legătură cu aceste incidente. Sunt provocări menite să distrugă acordurile precedente”, a afirmat preşedintele Rusiei. Atacurile au rolul deteriorării relaţiilor Rusiei cu Iranul. „Înţelegem perfect situaţia şi vom continua cooperarea”, a subliniat liderul de la Kremlin.
„Atacurile asupra bazelor ruse au fost pregătite bine. Ştim când şi unde le-au fost predate dronele atacatorilor, ştim câte aparate au fost. Aceste drone păreau a fi civile. Dar, în mod clar, au fost echipate cu sisteme de ultimă generaţie”, a explicat Putin, potrivit Agerpres.
Citeşte şi Pentagonul, prima reacţie după atacul cu drone asupra bazelor ruseşti
Baze militare ruse din provinciile siriene Hmeymim şi Tartus au fost atacate în urmă cu câteva zile cu drone dirijate de grupuri teroriste. Rusia oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.
Ministerul rus al Apărării a sugerat implicarea Statelor Unite în aceste atacuri, „comise doar cu asistenţa ţărilor care deţin tehnologie pentru sisteme de navigaţie coordonate prin satelit”. „Este o coincidenţă bizară” că un avion american de recunoaştere se afla deasupra Mării Mediterane în momentul atacurilor cu drone asupra bazelor militare ruse din Siria, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova. Administraţia Donald Trump a negat orice implicare. „