Ruşii încep să fugă din ţară, de frica încorporării şi a consecinţelor economice ale răsboiului cu Ucraina: „Am auzit că va fi impusă legea marţială şi graniţele vor fi închise”

O parte dintre ruşii care nu sunt de acord cu războiul din Ucraina au început să plece din ţară, pe fondul măsurilor pe care se zvoneşte că ar urma să le ia Vladimir Putin, cum ar fi instituirea legii marţiale, care ar permite, printre altele încorporarea civililor apţi în forţele armate.
Filip Stan
08 mart. 2022, 16:28
Ruşii încep să fugă din ţară, de frica încorporării şi a consecinţelor economice ale răsboiului cu Ucraina:

Printre rușii care au decis să plece din țară se numără și Kirill Shamiev, un doctor în vârstă de 29 de ani. Student la Sankt Petersburg, el a decis să plece din Rusia la o săptămână după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina.

Fiindu-i frică de faptul că ar putea fi mobilizat sau că viața i-ar fi pusă în pericol, acesta a plecat din țară, dar a fost nevoit să se orienteze către alte rute, având în vedere că biletele de avion s-au vândut rapid către Turcia, Armenia și Golful Persic.

„Am auzit de la nişte prieteni care au legătură cu guvernul că va fi pusă în aplicare legea marţială, iar graniţele vor fi închise”, a declarat acesta pentru The Moscow Times, citat de Capital, adăugând că el a ales un zbor către orașul Ekaterinburg, situat în partea estică a munţilor Ural şi apoi să ajungă în capitala Republicii Kârgâzstan, Bişkek.

El a mai adăugat că lucrurile sunt mai ieftine în orașul în care locuiește acum și că oamenii sunt mai prietenoși cu cei care vin din Rusia.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina face prăpăd pe pieţele valutare. După rublă, alte două monede s-au depreciat masiv. Leul a devenit cea mai stabilă monedă

Tânărul doctor nu este singurul din Rusia care nu este de acord cu deciziile luate de liderul de la Kremlin și care a considerat că este mai bine să părăsească țara. Ca el sunt mii de ruși care au apelat la această soluţie, în timp ce autoritățile de la Moscova au decis să implementeze legi extrem de dure împotriva celor care nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă pe teritoriul Ucrainei.

Având în vedere că spațiul aerian este acum închis pentru aeronavele care vin din Rusia, majoritatea celor care vor să plece din această țară trebuie să se orienteze către țările din fostul spațiu sovietic.

Tânărul medic din Rusia a mai povestit pentru sursa anterior citată că biletul de avion către Bişkek l-a costat aproximativ 300 de dolari. Un reporter de-al The Moscow Times a dezvăluit că, în urma unui zbor către Bişkek, a constatat că majoritatea celor din avion erau, de fapt, ruși.

Cu toate că cei care au părăsit Rusia s-au arătat ușurați după această decizie, ei sunt încă îngrijorați de faptul că nu știu ce urmează să facă în continuare. Mulți au plecat în grabă, iar unii au declarat că politica de vize relativ ieftină şi care permite cetăţenilor ruşi să rămână pe termen nelimitat, dar şi numărul mare de cetăţeni ai Kârgâstanului ce vorbesc limba rusă au fost principalele motive ce i-au făcut să se refugieze în această ţară.

Citeşte şi: Declaraţie de cinism din partea NATO, care permite atrocităţile din Ucraina. „Trebuie să ne asigurăm că războiul nu se răspândeşte dincolo de acele graniţe”

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Vine o nouă minivacanță pentru români. Sunt mai multe zile libere ca în 2023
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Cei care stau la bloc trebuie să le desființeze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!