Ruşii vor să organizeze „parada prizonierilor” ucraineni la Mariupol, pe 9 mai. Civilii sunt puşi să cureţe molozul şi să îngroape cadavrele în schimbul mâncării

Circa 2.000 de civili ucraineni reţinuţi de ruşi în lagăre de filtrare din Mariupol, oraş-port strategic la Marea Azov, ar urma să fie îmbrăcaţi în uniforme ale armatei ucrainene şi puşi "să defileze" la o paradă care ar urma să fie organizată în 9 mai. Imaginile cu prizonierii ucraineni ar urma să fie difuzate de televiziunile ruse, a anunţat consilierul primarului ucrainean din Mariupol, Petro Andriuşcenko.
Alina Costache
05 mai 2022, 17:39
Ruşii vor să organizeze

Ruşii se pregătesc intens pentru ziua de 9 mai, când în Rusia este celebrată Ziua Victoriei împotriva nazismului. În schimbul mâncării, locuitorii din Mariupol sunt puşi să cureţe oraşul de moloz şi să îngroape cadavrele celor ucişi.

O paradă a prizonielor ucraineni ar urma să fie organizată la Mariupol, pe 9 mai, acuză consilierul primarului ucrainean din Mariupol, Petro Andriuşcenko, citat de agenţia de presă Ukrinform.

„Aproximativ 2.000 de bărbaţi, care au fost luaţi în urmă cu patru săptămâni de la Mariupol, au fost duşi într-un lagăr de filtrare, ce seamănă mai mult cu o închisoare, situat în satele Bezîmennoie şi Kazaţkoe (regiunea Doneţk). Acestor bărbaţi li s-a spus că vor fi îmbrăcaţi în uniforme ucrainene pentru a participa la aşa-numita ‘paradă a prizonierilor’ la Mariupol, întrucât nu există suficienţi prizonieri reali pentru o participare în masă”, a declarat Andriuşcenko, scrie Agerpres.

Citeşte şi: SUA a ajutat Ucraina să ucidă 12 generali ruşi. Dezvăluirea care va declanşa furia la Kremlin

Potrivit Serviciului de informaţii militare ucrainean (GUR), însuşi şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ruse Serghei Kirienko s-a deplasat miercuri la Mariupol pentru a pregăti defilarea de 9 mai de aici.

În centrul oraşului a fost amplasată o statuie reprezentând o femeie cu steagul sovietic în mână.

Conform GUR, Kirienko a fost numit recent de Kremlin responsabil cu chestiunile Doneţkului şi Luganskului şi pe care Ucraina le consideră teritorii temporar ocupate.

Citeşte şi: Hrană contra civili, rezistenţa ucrainenilor la Azovstal intră într-o nouă fază. Detaşamentul Azov le cere ruşilor o tonă de mâncare în schimbul eliberării a 15 oameni

De aceea, trupele ruse şi-au intensificat asaltul asupra combinatului siderurgic Azovstal, ultima redută a rezistenţei ucrainene în oraş, pentru a putea raporta înainte de 9 mai că întregul Mariupol se află sub controlul lor complet.

Primăria din Mariupol a anunţat că oraşul Mariupol este distrus în proporţie de 90% în urma asediului trupelor ruse şi că 40% din infrastructura sa nu mai poate fi recuperată.

Liderul autoproclamatei republici populare Doneţk, Denis Puşilin, a declarat miercuri seara că Kirienko şi secretarul Consiliului General al partidului Rusia Unită, Andrei Turceak, au vizitat Donbas, inclusiv Mariupolul, zona din jurul oţelăriei Azovstal şi zona portuară.

Activişti pentru drepturile omului din Rusia, printre care şi Vladimir Osecikin, susţin totodată că autorităţile ruse ar avea de gând să organizeze o astfel de „paradă a prizonierilor” şi la defilarea de 9 mai din Piaţa Roşie, denunţând o astfel de iniţiativă macabră. Vladimir Osecikin, fondatorul portalului Gulag.net, care trăieşte în prezent în Franţa, dar care afirmă că are ‘surse în interiorul serviciilor’ ruse, a indicat miercuri pe contul său de Telegram că Kremlinul nu a luat o decizie definitivă în această privinţă.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
Mașinile care nu vor mai putea fi înmatriculate. Măsura se aplică din 2035
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Vestea momentului despre taloanele de pensie. E important ca toți pensionarii să știe asta!
Adevarul
Disperare în vreme de război: un ucrainean de 28 de ani s-a căsătorit cu soacra sa pentru a se muta în străinătate
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Anunț important pentru pensionari: Au 45 de zile la dispoziție
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
O tânără stewardesă din Bistrița a fost găsită moartă în apartamentul ei din Japonia! Care este cauza decesului
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
VIDEO "M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Elena Lasconi, candidatul USR la președinția României: PNL ar putea asigura victoria din primul tur
MediaFlux
VIN PENSIILE MAJORATE! Daniel BACIU a anunțat DATA EXACTĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...