Rutina italienilor, ieșită din tipare și frapantă pentru români. Relatarea unui tânăr român care a locuit timp de un an în Italia: „Pentru ei, este ceva absolut normal să se întoarcă somnoroși la muncă”

Italia este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase țări din lume, din acest motiv fiind și una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor. Cei care aleg, însă, să petreacă aici mai mult timp decât le oferă o vacanță și se stabilesc în Cizmă, ajung în scurt timp la concluzia că italienii pun mare preț pe confortul personal, pe bunăstare, serviciul nefiind prioritizat în cele mai multe cazuri.
Alina Costache
19 iun. 2024, 11:42
Rutina italienilor, ieșită din tipare și frapantă pentru români. Relatarea unui tânăr român care a locuit timp de un an în Italia:

Un tânăr român care a locuit timp de un an în Italia a dezvăluit diferențele frapante dintre stilul de viață al italienilor și cel al românilor. Munca peste măsură, săritul peste mese, odihna insuficientă sunt de neconceput pentru italieni. Tabieturile sunt la mare cinste în țara lui Dante, după cum relatează Tudor P pentru DC News

Italienii se trezesc devreme, e o lege nescrisă, dar toți sunt în picioare la ora șase. În picioare, la bar, pentru „colazione”, poate cel mai important moment al zilei, sau mic-dejun cum s-ar traduce în limba română. Brioșele cu fistic, ciocolată, fructe de pădure, ricotta și multe alte gusturi alături de un cappuccino ori un espresso sunt combinația perfectă. Ziarul nu lipsește din rutina italienilor.

Apoi, fiecare merge să își desfășoare activitățile, dar să nu vă imaginați că italienii stau în birou până la ora 17. Pauza de cafea de la ora 10 este nelipsită.

Piacenza

Cele trei mese pe zi sunt obligatorii. La prânz, se mănâncă ceva lejer: salate, bruschete, pește. Și asta pentru a nu le îngreuna somnul de prânz. Da, exact, somnul de prânz. Oamenii ăia la ora 13 merg să doarmă măcar o jumătate de oră. Pentru ei este ceva absolut normal să se întoarcă somnoroși la muncă. 

Citeste si Motivul pentru care un cetățean moldovean care a locuit în Germania timp de cinci ani a decis să revină în țara natală: „Îți mulțumesc pentru nervi, stres și depresie. Eu am plecat acasă”

După ziua de muncă, începe distracția adevărată. Credeți că se grăbește cineva acasă? Toată lumea merge la un „aperitivo”. Renumitul Spritz Aperol este de departe cel mai băut cocktail și vine servit alături de câteva bucăți mici de focaccia, câteva măsline verzi, pizza Margherita sau bruschete cu roșii cherry. 

Pentru mine, la început, lucrurile astea erau de neînțeles. Eu veneam din București, unde lucram într-o corporație și nici nu mă gândeam la mic-dejun, darămite la o ieșire după muncă. 

La ora cinei toată familia este prezentă. Oriunde ai fi, cu prietenii sau cu hamacul în parc ori în vreo piață din centrul orașului, te întorci acasă să mănânci împreună cu familia. Cina durează cam două ore. Da, două ore, italienii mănâncă mult. Pe masă este servit, pentru început, un antipasto, ca mai apoi să fie servit primul fel, după care urmează o pauză unde familia discută, râde, ia decizii și, bineînțeles, desface și o sticlă de vin. 

Citeste si Dezamăgirea unui român întors acasă după 18 ani petrecuți în Anglia: „Este greu de trăit în România. Iau în calcul să mă întorc în Anglia”

Toată lumea bea cel puțin un sfert de pahar, apoi se servește felul doi, apoi încă puțin vin și apoi, ghiciți ce, desertul. Nelipsitul desert este, de obicei, ceva ce nu ai vrea să mănânci pentru că ești deja ilegal de plin, dar nu vei reuși vreodată să îl refuzi.

La finalul fiecărei zile, italienii mai beau o cafea sau un „amaro”, cum zic ei, ori digestiv, cum îl numim noi„, povestește Tudor P pentru DC News.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Florinel Coman a plecat de la FCSB! Lovitură dată de Gigi Becali: „Am mai luat bani în plus”. Când are loc vizita medicală
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenție șoferi! Polițiștii nu vor mai putea „ierta” aceste greșeli din trafic
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Românii care nu depun declarația riscă enorm. Se dau amenzi uriașe
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Premierul Ciolacu speră la o creștere a investitiilor americane în România
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?