S-a aflat data la care se încheie războiul din Ucraina: „Nu va fi nicio escaladare”

Generalul Kirilo Budanov a estimat că Rusia, aflată în prezent în ofensivă pe frontul din Ucraina, va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”, pentru a evita să îşi vadă poziţiile slăbite de acumularea problemelor economice
Filip Stan
14 sept. 2024, 23:34
S-a aflat data la care se încheie războiul din Ucraina:

Război în Ucraina. Kirilo Budanov, şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării, a declarat că, dintre aliaţii Moscovei, Coreea de Nord reprezintă „cea mai mare problemă” pentru Kiev din cauza livrărilor masive de obuze de artilerie către Rusia, care le foloseşte pe linia frontului din Ucraina, relatează AFP. Budanov a mai afirmat că Rusia va încerca să pună capăt războiului înainte de 2026.

„Dintre toţi aliaţii Rusiei, cea mai mare problemă a noastră este Coreea de Nord, pentru că, prin volumul de produse militare pe care le furnizează, aceasta afectează cu adevărat intensitatea luptelor”, a declarat el. Autorităţile nord-coreene „furnizează volume uriaşe de muniţie de artilerie (…) acest lucru este critic pentru noi”, a precizat influentul general Budanov. „Din păcate, (…) nu putem face nimic în acest sens în acest moment”, a recunoscut el.

Război în Ucraina. Ruşii au lovit Harkovul cu o bombă glisantă. 16 nave de luptă, desfăşurate de Rusia în Marea Neagră

„Faptul că ei furnizează şi rachete balistice este neplăcut, dar” mai puţin grav din cauza cantităţii lor mai mici, a asigurat generalul Budanov. Statele Unite şi Coreea de Sud au acuzat Phenianul că furnizează Rusiei muniţie şi rachete pentru a-şi susţine invazia din Ucraina, care continuă din februarie 2022.

Progrese „considerabile” ale Rusiei

Phenianul respinge aceste acuzaţii, dar organismul de investigaţie Conflict Armament Research a afirmat săptămâna aceasta că analizele resturilor arată că „rachetele produse anul acesta în Coreea de Nord sunt utilizate în Ucraina”.

Kirilo Budanov a mai afirmat că Rusia a făcut „progrese considerabile” în producţia de rachete balistice Iskander şi a crescut „de câteva ori” numărul de bombe aeriene ghidate, arme pe care armata rusă le foloseşte pentru a lovi obiective civile şi militare în Ucraina.

„Acum putem vedea în mod clar utilizarea masivă a rachetelor Iskander-M” în întreaga Ucraină, în timp ce „bombele ghidate reprezintă o problemă uriaşă pe linia frontului”, unde sunt lansate împotriva trupelor ucrainene, a spus el.

Sfârşitul războiului din Ucraina  „înainte de 2026″

Cu toate acestea, generalul a estimat că Rusia, aflată în prezent în ofensivă pe frontul din Ucraina, va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”, pentru a evita să îşi vadă poziţiile slăbite de acumularea problemelor economice cauzate în special de sancţiunile occidentale şi de problemele de mobilizare, pe fondul pierderilor grele de pe front.

SUA anunţă aprobarea provizorie a vânzării avioanelor de luptă F-35 de ultimă generaţie către România. Precizările MApN

Kirilo Boudanov, al cărui departament este renumit pentru operaţiunile curajoase desfăşurate în interiorul Rusiei, a înlăturat temerile Occidentului privind o escaladare a celui mai grav conflict armat din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial. „Toate aceste dileme: va exista sau nu va exista o escaladare? Ce escaladare? (…) Nu va fi nicio escaladare„, a spus el, făcând apel la Occident ”să nu se teamă” de înarmarea mai eficientă a Ucrainei.

Epuizaţi de doi ani şi jumătate de război, ucrainenii vor continua să lupte, a asigurat el. „Luptăm pentru pământul nostru şi nu avem de ales. Nu putem spune: ‘Sunt obosit, asta e, plec (…). Acesta este punctul nostru forte”, a spus el.

Spynews
Dani de la Insula Iubirii o face praf pe fosta iubită, ispita Mădălina! A postat conversația pe Internet: ”Tot adevărul...”
Bzi.ro
Aceasta este relația dintre Cătălin Botezatu și Adrian Nartea, de la Asia Express 2024! Creatorul de modă a recunoscut tot!
Fanatik.ro
Ce să pui în zacuscă pentru ca aceasta să nu mai fie amară și să obții un gust deosebit. Ingredientul secret al bucătarilor de top
Capital.ro
Amendă de 4.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Obligatoriu pentru cei care au termopane
Playtech.ro
Oana Turcu, de nerecunoscut după ce a slăbit spectaculos. Zici că e o altă persoană, cum arată acum
DailyBusiness
Vouchere speciale pentru angajaţi. Se dau 3000 de lei!
Adevarul
Ororile dictaturii mareșalului Antonescu. Ce a însemnat „curățirea terenului” și cum au fost măcelăriți 380.000 de oameni
Spynews
Familia lui Viorel Stegaru, surprinsă de inundația ciclonului Boris! Localitatea Blăgești din Vaslui, puternic afectată de fenomen
Spynews
3 zodii cu noroc la bani în toamna 2024. Nativii scapă de griji și probleme
Evz.ro
Locul din România care atrage străinii ca un magnet. E doar la câteva ore de București
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
Prosport.ro
Ion Țiriac și-a cumpărat avion de peste 60.000.000 de euro
wowbiz.ro
Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria
Cancan.ro
Noi secrete suculente din interiorul amantlâcului care a răvășit Bucureștiul! Cum i-a furat Cristina ICH soțul
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
kanald.ro
O nouă lovitură pentru pensionari, după recalculare! Pensiile acestora vor scădea, chiar dacă au crescut după recalculare
Capital.ro
Este obligatoriu de la 1 noiembrie. Trebuie să aveți anvelope de zăpadă
StirileBZI
Așa poți ieși la pensie cu 5-10 ani mai devreme! Totul este prevăzut în noua lege a pensiilor
Prosport.ro
Sorana Cîrstea a dat vestea cea mare. Ion Ion Țiriac e cel mai fericit
stirilekanald.ro
"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!
substantial.ro
Donald Trump promite expulzări în masă susținând acuzații false la adresa imigranților haitieni
MediaFlux
Pensionarii care vor da bani înapoi, după recalculare. Anunțul Casei de Pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...