S-a cerut deschiderea sensului giratoriu în jurul „Zidului Morţii” de pe DN 17

Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu au cerut, marţi, companiei care execută lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava să deschidă traficul prin sensul giratoriu de pe DN 17, din jurul pilonului ce susţine un pod al şoselei de centură.
Romania TV
14 ian. 2014, 14:57
S-a cerut deschiderea sensului giratoriu în jurul

Potrivit unui comunicat comun al CJ Suceava şi Prefecturii, autorităţile sucevene au discutat cu firma constructoare SCCF SA Iaşi şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi despre fluidizarea şi creşterea siguranţei traficului pe DN 17, în zona intersecţiei cu şoseaua de centură a municipiului Suceava.

Conform sursei citate, în urma discuţiilor s-a stabilit ca prioritate deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu din jurul pilonului supranumit „Zidul Morţii după accidentele mortale produse în zonă în ultima perioadă.

Astfel, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi va construi două insule cu parapeţi din beton, care vor separa cele două sensuri de mers pe DN 17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava.

Potrivit Mediafax, totodată, semnalizarea rutieră va fi refăcută pentru noile condiţii de trafic, urmând să fie montate indicatoare verticale şi orizontale care semnalizează circulaţia într-un sens giratoriu, păstrându-se limitarea de viteză în cascadă de la 70 kilometri la oră, 50 şi 30, specifică unui şantier în lucru.

Suplimentar, autorităţile sucevene au solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi instalarea unui indicator rutier de tip consolă, transversal faţă de axul drumului, la o distanţă de circa 250 de metri de sensul giratoriu pe direcţia Gura Humorului – Suceava, care va furniza informaţii rutiere şoferilor.

„Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că majoritatea şoferilor s-au obişnuit cu soluţia existentă în acest moment, zona va fi monitorizată de agenţi ai Serviciului Poliţiei Rutiere, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, care vor dirija şi supraveghea circulaţia în zonă mai ales în condiţii de vizibilitate redusă”, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 500 de persoane au participat, vineri seară, la un marş pe DN 17 până la pilonul care susţine un pod al şoselei ocolitoare a Sucevei, supranumit „Zidul Morţii”, pentru a atenţiona autorităţile să adopte măsuri pentru evitarea producerii de noi accidente mortale.

Acţiunea s-a desfăşurat la o săptămână de la accidentul în care un tânăr de 21 de ani din comuna suceveană Todireşti a murit după ce a intrat cu maşina în pilonul unui pod de pe şoseaua de centură a municipiului Suceava, poliţiştii stabilind că acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de ceaţă densă şi mâzgă de pe carosabil.

În noiembrie 2012, un camion încărcat cu lemne a intrat, tot în condiţii de ceaţă densă, în acelaşi pilon, iar cele trei persoane aflate în cabină, între care un copil, şi-au pierdut viaţa.

Şoseaua de centură a Sucevei, în lungime de 12,43 kilometri, este în construcţie din 2008 şi ar fi trebuit finalizată în vara anului 2012. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost depăşit din cauza lipsei finanţării sau a expropierilor.

În zona în care au avut loc accidentele a fost realizat un nod rutier cu un sens giratoriu pe sub şoseaua de centură, care subtraversează, practic, drumul naţional pe două viaducte unite prin pilonul construit în mijlocul DN17. Sub centură, în jurul pilonului ar urma să se circule în sens giratoriu, iar acum şoferii sunt nevoiţi să ocolească pilonul uriaş printr-o singură parte, printr-o curbă.

DailyBusiness
Ratele românilor, în pericol să crească iar? Anunțul BNR
Spynews
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Bzi.ro
Ce salarii au chefii de la MasterChef 2024. Cine primește cei mai mulți bani
Planta pe care e bine să o plantezi la final de septembrie. Vei avea flori colorate întreaga vară, dar și o grădină mai frumoasă
Capital.ro
Noua super funcție a lui Klaus Iohannis. Postul pe care îl poate ocupa din 2025
Playtech.ro
Ioana Năstase, apariție spectaculoasă la 50 de ani. Are o siluetă de vis, zici că e o adolescentă
DailyBusiness
Ploile mătură România! Anunț major al meteorologilor
Adevarul
Fost consilier prezidențial la Kremlin: ”Când Putin va pleca, întregul sistem politic va fi distrus și se va ajunge la o situație de haos”
Spynews
Poliția Română cere ajutorul cetățenilor pentru găsirea incendiatorului din Parlament. Cum arată bărbatul / FOTO
Spynews
Ce relație are Mira cu soacra ei. Cântăreața a rămas surprinsă când a văzut cum a așteptat-o mama lui Levi Elekes | VIDEO
Evz.ro
Alexandra Stan s-a despărțit de milionarul belgian. Culisele separării
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata mea adoptată”
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Turistă ucisă de rechin într-o destinație frecventată de mulți români. Avea doar 30 de ani
Capital.ro
Stare de alertă în capitala Ungariei! Dunărea a ieșit din matcă la Budapesta
StirileBZI
Se dau 500 de lei în plus la al 13-lea salariu! Banii intră în cont în decembrie 2024, de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă voleibalistă din lume, în costum de baie
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Costuri și strategii diferite: Bulgaria și România în cursa achizițiilor de avioane de luptă
MediaFlux
DISPARE ORA de IARNĂ! S-A VOTAT în UE!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...