S-a dat startul la distracţie. Regele Momo a deschis Carnavalul de la Rio VIDEO

Sub o ploaie de confetti aurite şi în sunetul fanfarei, Regele Momo - simbolul tuturor exceselor Carnavalului de la Rio, a primit  cheia simbolică a oraşului şi a dat startul celor cinci zile de festivităţi.
Romania TV
18 feb. 2012, 13:03
S-a dat startul la distracţie. Regele Momo a deschis Carnavalul de la Rio VIDEO

Predarea simbolică a cheilor oraşului Rio înseamnă că pe toată durata Carnavalului, primarul nu mai conduce acest oraş, stăpânul lui fiind Regele Momo, pe numele său adevărat Milton Junior.  „Salut familia regală carioca a regelui Momo. Îmi transmit atribuţiile de primar regelui Momo”, a declarat Eduardo Paes, primarul oraşului Rio.

Cu o pancartă în mână pe care scria ‘Trăiască monarhia!’, primarul oraşului Rio l-a primit cu onoruri pe regele Momo, însoţit de regina sa şi cele două prinţese ale carnavalului care au sosit într-o limuzină neagră, în grădinile de la Palacio da Cidade, sediul primăriei, unde a avut loc ceremonia de înmânare a cheilor oraşului.

La rândul lui, Regele Momo i-a mulţumit primarului şi a declarat deschiderea carnavalului, spunând că „este o responsabilitate enormă să fii la conducerea celei mai mari festivităţi culturale din lume şi vreau să transmit întregii lumi bucuria carnavalului. Declar Carnavalul de la Rio deschis!”

Apoi, cu enorma cheie a oraşului acoperită cu pietre strălucitoare, Momo s-a lansat într-un dans de samba frenetic, dând tonul ceremoniilor. Deşi are 160 de kilograme, Momo a reuşit să danseze foarte frumos. Dar pentru a fi în formă, presa braziliană a dezvăluit că, înainte cu câteva săptămâni de deschiderea carnavalului, Momo a urmat o dietă specială şi a făcut mişcare fizică.

Robusteţea Regelui Momo este impusă prin tradiţie oricărui bărbat care îl încarnează. Această tradiţia îşi are originea în 1930, când un bărbat mai gras, dar simpatic, ăruia îi plăceau mult petrecerile, a fost îmbrăcat într-un costum mai fistichiu de către amicii săi şi plimbat astfel prin oraş, pentru a le insufla şi altora spiritul petrecerii.

De atunci încoace, s-a fixat un standard de greutate pentru candidaţii la „funcţia” de Rege Momo, potrivit căruia candidatul nu trebuia să cântărească mai puţin de 150 de kilograme. Acest standard a funcţionat până în 2004, când Brazilia a declarat război obezităţii şi diabetului, această obligativitate a fost ridicată.

In general, aspiranţii la „tronul” lui  Momo sunt alesi dupa cat de bine danseaza samba,după cunoştinţele despre tradiţia carnavalului şi după felul de a fi foarte tonic şi antrenant. Pentru a-l întruchipa pe Momo, ei sunt recompensaţi cu 12.000 de dolari, mai ales că sunt chipul reprezentativ al carnavalului, care are impact mondial.

Anul acesta, la Rio,  cu ocazia carnavalului anual, sunt aşteptaţi peste 850.000 de turişti brazilieni şi străni. Cu ocazia acestor festivităţi, Poliţia  a mobilizat 12.000 de poliţişti care vor asigura securitatea carnavalului.

 

 

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!