S-a dat startul la reducerile de sezon. Preţurile hainelor sunt şi cu 70% mai mici VIDEO

Românii care mai au bani în buzunar după Sărbători pot să meargă la cumpărături, deoarece magazinele au început reducerile mai devreme. În mod oficial, acestea încep abia la jumătatea lunii ianuarie. Şi în Italia au început reducerile. Surprinzător, deşi comercianţii au scăzut preţurile la majoritatea produselor, oamenii nu s-au grăbit la cumpărături, informează România TV.
Alina Costache
06 ian. 2013, 12:41
S-a dat startul la reducerile de sezon. Preţurile hainelor sunt şi cu 70% mai mici VIDEO

Comercianţii din România au pregătit deja reduceri pentru produsele de sezon, care încep de la 20% şi se apropie de 60-70%. De exemplu, puloverele sau gecile au preţuri cuprinse între 34 şi 150 de lei. La reduceri sunt şi rochiile de seară care pot fi achiziţionate şi la preţul de 64 de lei, reduse de la 160 de lei.

Sezonul oficial de reduceri va începe la jumătatea lunii, astfel că la 15 ianuarie comercianţii promit că vor tăia încă o dată preţurile.

Şi în Italia s-a dat startul la reduceri, însă pentru comercianţi vin vremuri grele. Criza economică i-a afectat profund pe italieni, aşa că oamenii se gândesc de două ori înainte să cumpere haine sau încălţăminte nouă.

„Cum bugetul ne-a scăzut, consumul l-am micşorat, prin urmare cumpărăm doar cele necesare. Soţia şi fiicele mele sunt cel mai înclinate către cumpărăturile practice”, a spus Paolo Delle Chiaie.

„Doar jumătate din oameni vor cumpăra în perioada reducerilor. Majoritatea şi-au cheltuit toţi banii, nu mai au un euro în buzunar. În acest caz ce pot ei cumpăra?”, a declarat Carlo Rienzi, director al CODACONS.

Unele magazine au anticipat lipsa de bani a italienilor, aşa că recurg la marketingul prin telefon. Comercianţii îi sună pe oamenii sau le trimit scrisori şi astfel îi anunţă despre noile preţuri.

„Toate magazinele fac reduceri în avans, mai puţin noi. Magazinele au sunat sau au trimis scrisori clienţilor încă de acum 20 de zile. Şi eu am primit astfel de mesaje pentru că sunt un client fidel”, a precizat Iole Comandini, proprietar magazin de îmbrăcăminte.

Bugetul mediu pe care îl vor aloca italienii cumpărăturilor în sezonul reducerilor este de 224 de euro, la jumătate faţă de 2009. În aceste condiţii, majoritatea comercianţilor se bazează pe cumpărătorii străini.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...