Cei 11 suspecţi, însosiţi de avocaţii lor s-au prezentat în instanţă, joi, potrivit unui comunicat al Procurorului General ce a fost publicat de agenţia de presă oficială SPA.
Jamal Khashoggi, care a colaborat în special cu publicaţia Washington Post, a fost ucis în data 2 octombrie 2018, de presupuşi spioni saudiţi, la Consulatul regatului din Istanbul.
Avocaţii suspecţilor au cerut un termen pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile ce li s-au făcut clienţilor lor în cazul asasinatului jurnalistului saudit.Tribunalul a admis cererea acestora, dar nu a fixat un termen pentru prima audiere, potrivit unui comunicat de presă, potrivit AP.
Procurorul saudit a informat că cele două cereri ale sale adresate autorităţilor turce privind obţinerea de mai multe indicii şi amănunte în acest caz au rămas fără răspuns deocamdată.
Moartea editorialistului saudit care era un critic înfocat al puterii de la Riad a trimis o undă de şoc în toată lumea. La început, Riadul a negat acuzaţiile din acest caz, iar apoi a afirmat că jurnalistul a fost ucis într-o „operaţiune scăpată de sub control” a autorităţilor de stat supervizată de doi înalţi responsabili care, ulterior, au fost demişi din funcţiile pe care le deţinuseră.
În urma acestui caz, Ankara a acuzat la „cel mai mare nivel” statul saudit, iar presa turcă şi americană, precum şi CIA, bănuiesc că prinţul moştenitor ar fi fost cel care ar fi comandat asasinarea jurnalistului saudit, potrivit AP.
În urma acestui caz, Turcia a cerut extrădarea a 18 cetăţeni saudiţi arestaţi înţara lor, fiind bănuiţi de implicare în acest asasinat, însă Arabia Saudită a refuzat cererea afirmând că suspecţii vor fi judecaţi în ţara lor.