S-a descoperit cea mai veche pădure fosilizată din lume

Descoperirea a fost făcută într-o carieră de piatră părăsită, în nordul statului New York, anunță edition.cnn.com. Vestigiile descoperite indică faptul că în nordul statului New York s-au păstrat urmele unei păduri de acum 385 milioane de ani. 
Romania TV
25 dec. 2019, 09:20
S-a descoperit cea mai veche pădure fosilizată din lume

Descoperirea a fost făcută la Cairo, la 65 de km de Albany. Cercetarea a fost publicată în „Current Biology” și demonstrează că rădăcinile fosilizate au aparţinut unor specii de copaci asemănătoare celor care există în zilele noastre. 

Până acum, se credea că pădurea fosilizată cea mai veche este cea descoperită în Gilboa, tot în statul New York, dar noile descoperiri indică faptul că pădurea de la Cairo este mai veche cu 2-3 milioane de ani.

Christopher Berry, co-autor al studiului şi paleobotanist la Cardiff University din Marea Britanie, a declarat pentru CNN că la început și-a manifestat scepticismul, dar cercetările ulterioare au demonstrat că este într-adevăr vorba despre fosile.

Echipa de oameni de știință a scos la lumină o reţea de rădăcini şi a elaborat o teorie pe baza căreia pădurea ar fi fost inundată, iar rădăcinile s-au fosilizat. De altfel, în apropierea unora dintre rădăcini au fost găsite şi fosile de peşti, ceea ce confirmă teoria.

Au fost identificate trei tipuri de copaci în pădurea fosilizată, iar două dintre acestea sunt specii unice. Cercetătorii consideră că odată cu apariţia pădurilor a avut loc o schimbare importantă a tipului de mediu, atât pe uscat cât şi în mări. Se știe că, în timpul perioadei Devoniene, nivel dioxidului de carbon a scăzut brusc şi a urmat o perioadă de răcire a climei. În acea perioadă au dispărut de pe planetă foarte multe specii.

Cercetătorii consideră că dacă se analizează originea acestor păduri se poate înțelege mai bine ce se întâmplă astăzi, din punct de vedere climatic, și care sunt consecințele.

Pădurea din Cairo este mai veche decât primii dinozauri. Cele mai vechi insecte identificate au 400 de milioane de ani, cu câteva milioane de ani mai vechi decât primele mamifere. 

Citește și:

Descoperire ştiinţifică uluitoare! Cancerul moare în 24 de ore în aceste condiţii

 

Spynews
Guess Who, prins cu substanțe interzise, în toaletă la Untold! Artistul, implicat într-un nou scandal
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lovitură devastatoare pentru Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, Raiffeisen. Banca din România care a măturat toți clienții. Milioane de români își mută banii aici. Dobânzile sunt atractive și comisioanele aproape inexistente
Capital.ro
Taxă pentru mașinile cu o greutate totală de 3,5 până la 7,5 tone. A intrat în vigoare de la 1 Iulie
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
BANI ÎN PLUS pentru acești români! Statul a alimentat deja cardurile
Adevarul
Scandalul din Coaliție ia amploare. Liberalii cer capul lui Rafila, „ministrul de coasa”, iar PSD sare la gâtul „poznașului din slujba țării”
Spynews
Meteorologii, anunț de ultimă oră! Cod galben de ploi și vijelii în 16 județe din România. Care sunt zonele vizate / FOTO
Spynews
Costel Biju vrea să ia fetița pe care o are cu amanta de lângă mamă, la 5 ani după ce s-a aflat că are un alt copil. De ce o acuză pe Florentina Ioniță de neglijență
Evz.ro
Mulți români fac această greșeală. Pizza nu se combină cu așa ceva
Ego.ro
Imagini incendiare cu concurenta de la Insula Iubirii care i-a furat iubitul celei mai bune prietene FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
Raluca Bădulescu, de azi pe Onlyfans! WOWbiz îți arată IMAGINI în EXCLUSIVITATE cu Regina Regească în plină acțiune!
Cancan.ro
Cea mai râvnită divă de pe ”Dorobanți” și-a găsit iubirea la Monaco! E un oligarh rus și… ”Este exact ce-mi trebuie!” Detalii senzaționale și siropoase
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Destin tragic pentru o familie aflată la scăldat. Mama s-a înecat în apele râului Timiș, în timp ce cele două fiice au fost salvate în ultima clipă
Capital.ro
Anunț pentru cei care cumpără mașini second-hand! E OBLIGATORIU
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Secretele Untold dezvăluite de Ioana Chereji pe scena Digi24
MediaFlux
ROMÂNIA caută CARNE DE TUN.
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!