S-a extins şantierul la Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-A1, alternativă la Bd. Iuliu Maniu

Şantierul la Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-autostrada A1, care reprezintă alternativa la Bd. Iuliu Maniu pentru intrarea/ieşirea din Capitală, a fost extins peste Şoseaua Virtuţii. De câteva zile, lucrările au demarat şi pe partea cu Catedrala Catolică. Recent, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a efectuat o vizită de lucru pe şantier şi a anunţat că lucrarea va fi finalizată în 2018, cu o întârziere de doi ani faţă de termenul anunţat iniţial de autorităţi. 
Cristina Macuc
06 iul. 2016, 07:20
S-a extins şantierul la Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-A1, alternativă la Bd. Iuliu Maniu

Şantierul la Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-autostrada A1 a avansat şi de cealaltă parte a Şoselei Virtuţii. De câteva zile a fost demarată construcţia podului pe partea de vest a Şoselei Virtuţii, pe partea cu Catedrala Catolică, reprezentanţa Ford şi staţia de carburanţi Lukoil.

Potrivit Primăriei Capitalei, până acum a fost executat doar 12% din contract şi 42,5% din Nodul rutier Virtuţii, după cum urmează:  

­Podul hobanat (două pile plus pilonul central)
­4 pasaje rampă urcare
­2 pile din pasajul peste Şoseaua Virtuţii
­Un pasaj rampă coborâre – realizat
­Pasaj rampă de coborâre – 3 pile realizate; o pilă neatacată
­3 pasaje buclă urcare Virtuţii;
­Pasaj pe breteaua „D”
­O pilă din pasaj pe bucla de coborâre
Pod Ciurel – o culee finalizată. Cea de-a doua în lucru (culee – infrastructura care se execută la capătul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia şi a susţine calea de acces pe pod.)

Nodul Virtuţii presupune construirea a 14 structuri de tip pod, dintre care unul este pod hobanat.
Podul hobanat, supratraversează Dâmboviţa, se intră de pe Splai cu două benzi de circulaţie pe sens şi se continuă cu podul peste Virtuţii.


Podul hobanat are 2 pile (35 coloane) şi un pilon central (24 coloane).
Legătura între podul hobanat şi podul peste Virtuţii este realizată prin mai multe structuri. Structurile presupun construcţia a 4 pile (14 coloane).

Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-autostrada A1, varianta la Bd. Iuliu Maniu

Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-autostrada A1 Bucureşti-Piteşti constă în realizarea unui sistem rutier de tip „drum expres”, care va conecta Splaiul Independenţei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu. Bulevardul Iuliu Maniu este una din cele mai aglomerate artere de circulaţie din Capitală, care nu este prins în sistemul inteligent de management al traficului.

Proiectul constă în realizarea infrastructurii unui drum cu trei benzi pe sens, asigurându-se astfel circulaţia în regim de prioritate pentru cei care tranzitează zona. Noua arteră va avea o lungime de 6,44 km.

Lucrarea a fost împărţită astfel: pod peste râul Dâmboviţa amplasat pe rampa de urcare ce pleacă din Splaiul Independenţei, pasaj pe rampa de urcare-coborâre, pasaj peste Şos. Virtuţii, pasaj amplasat pe rampa de coborâre în Splaiul Independenţei, pasaj pe bucla urcare Virtuţii, pasaj pe bucla coborâre Virtuţii.

Lucrarea va costa 333 milioane euro

Ca prim stadiu al acestui obiectiv este realizarea traversării râului Dâmboviţa pe direcţia A1-Splaiul Independenţei, prin intermediul unui pod hobanat. Podul va avea o lungime de 235,2 m şi o lăţime totală de 13,9 m (3 benzi de circulaţie rutieră).

Recent, primarul general Gabriela Firea a efectuat o vizită de lucru pe şantierul Penetraţiei Splaiul Independenţei-Ciurel-A1 şi a anunţat că lucrarea urmează să fie finalizată în 2018, cu doi ani mai târziu faţă de termenul anunşat iniţial de autorităţi. 

Potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), valoare totală a lucrării este în sumă de aproximativ 1,5 miliarde lei cu TVA (333 milioane euro). 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!