TAXA AUTO 2014: De ce vând românii limuzine second hand în Germania şi Franţa

TAXA AUTO 2014: Dealerii auto au descoperit o nouă metodă de a face bani. Cumpără maşini cu kilometri puţini din România, dar cu capacitate cilindrică MARE, maşini a căror taxă de mediu sare de 5000-6000 de euro, şi le revând în ţări ca Germania sau Franţa. Înmatricularea unei astfel de maşini costă în 400-500 de euro în străinătate.
Iulian Tudor
20 aug. 2014, 09:52
TAXA AUTO 2014: De ce vând românii limuzine second hand în Germania şi Franţa

TIMBRU DE MEDIU 2014: Valoarea mare a timbrului de mediu ce trebuie plătită la înmatricularea maşinilor în România a lansat o nouă afacere în ţara noastră, menită să aducă profituri semnificative dealerilor auto: aceştia cumpără maşinile neînmatriculate, care au un kilometraj de până în 50.000, cu o capacitate cilindrică de peste 3.000 cmc, şi pentru care taxa de înmatriculare ar fi de 3.000-4.000 euro, pentru a le revinde în străinătate, scrie curierulnational.ro.

Citeşte şi Cum îţi înmatriculezi maşina în Bulgaria şi cât te costă. Vezi comparaţia cu România

În opinia dealerilor auto, mult mai rentabilă este revânzarea limuzinelor de lux, Diesel, cu o capacitate de aproximativ 5.000 cmc, pentru care timbrul de mediu în ţara noastră ar costa 6.000-7.000 euro, şi care ar putea fi valorificate în alte state membre ale UE cu aproximativ 60.000-70.000 euro.

Citeşte şi A fost inventat patul auto. Sexul în maşină va fi mult mai uşor FOTO

„Avem afaceri în toată ţara. Lumea a început să aibă bani, pentru că schimbă maşinile la 4 – 5 ani şi asta face ca nouă să ne meargă afacerea. Noi cumpărăm orice fel de maşini, şi înmatriculate, şi neînmatriculate. Dacă sunt în stare bună, le revindem, dacă nu, le dezmembrăm. Sunt maşini bune, neînmatriculate în România, pentru care înmatricularea ar costa 3.000 – 4.000 euro, chiar şi 7.000 euro în cazul celor de lux, Diesel. Cine le-ar mai înmatricula la o asemenea taxă? Pe acestea, dacă au până în 50.000 km la bord, şi o capacitate cilindrică mare, de peste 3.000 cmc, le ducem afară. E o afacere rentabilă. Eu sunt om de afaceri şi, ca atare, urmăresc să obţin profit”, a declarat Nataniel Stoica, dealer auto.

Citeşte şi Ai maşină înmatriculată în Bulgaria? La ce riscuri te expui

„De cele mai multe ori, aceste maşini neînmatriculate în România, care au o capacitate cilindrică mare, sunt în stare foarte bună şi nu sunt foarte mult rulate, ajung în Germania şi Franţa. Spre exemplu, înmatricularea unei maşini în Germania costă 300 – 400 de euro, cu tot cu certificatul de conformitate, traduceri şi transport, clientul nu plăteşte mai mult de 1.000, maximum 1.500 euro. Este o afacere extrem de rentabilă şi pentru client, pentru că, în România, ar fi plătit o taxă de 6.000- 7.000 euro pentru un Diesel de 5.000 cmc, pe care în Germania l-ar putea vinde cu 60.000 – 70.000 euro. În ceea ce priveşte Franţa, acolo nu sunt taxe de primă înmatriculare. Toate actele ar costa câteva sute de euro”, a completat dealerul auto.

Direcţia Permise: Maşinile din România circulă în Germania în baza unei procuri

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi de Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) au spus că, în România, nu există o bază de date a maşinilor luate din ţară şi înmatriculate în alte state membre UE.

„De obicei, maşinile sunt vândute în străinătate şi neradiate din România. Spre exemplu, autorităţile germane contactează pe cele din România pentru a le informa că s-a înmatriculat un autovehicul la ei. Noi căutăm proprietarii din ţară pentru a-i informa, dar unii vin, iar alţii nu. Majoritatea vehiculelor cu capacitate cilindrică mare care sunt înmatriculate în România după 2008 circulă în Germania doar în baza unei procuri”, au spus sursele citate.

DailyBusiness
Angajări pe bandă rulantă la McDonald’s. Iată ce salariu se oferă și care sunt beneficiile
Spynews
Antena 1 anunță concurenții sezonului 21 Te cunosc de undeva! Artiștii cunoscuți și cei aflați la început de drum promit un show de neratat
Bzi.ro
Cu ce se ocupă iubita lui Cuza de la Neatza! Alexandra a fost inițiată de Ema Uta!
Fanatik.ro
Construcția uriașă a primit undă verde, iar România dă lovitura într-un domeniu cheie. Se investește 1,4 miliarde de euro pentru realizarea ei
Capital.ro
Se înregistrează obligatoriu în document. Anunț pentru proprietarii de locuințe din România. Lege în 2025
Playtech.ro
Laura Vicol, gest disperat înainte de a fi arestată. Ce a făcut de faţă cu toată lumea, nu se mai...
DailyBusiness
Truc genial! Cum să fierbi pasărea de țară perfect în timp record!
Adevarul
Canadian prins la furat în România. Urmărire ca în filme într-un centru comercial din Oradea
wowbiz.ro
Larisa Iordache, pierdere uriașă cu puțin timp înainte să nască! Fosta gimnastă suferă cumplit: „Rămas bun, suflet drag. Am simțit, după multe vizite la medici...”
Spynews
Ramona de la Mireasa, sezonul 10, imagini înduioșătoare alături de fiica ei! Cum s-a afișat fosta concurentă împreună cu Rebeca: „O iubesc” / FOTO
Spynews
Cum încearcă Vlad Pascu să scape de condamnarea de 10 ani de închisoare, după accidentul din 2 Mai. Urmează un nou proces
Evz.ro
Prietenul canibal al lui Nicolae Ceaușescu. Își spunea "președintele Soare”
Ego.ro
Motivul pentru care Bianca Censori a apărut fără haine la premiile Grammy 2025
Prosport.ro
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
kanald.ro
Ajutoare sociale care rămân neschimbate în 2025: Guvernul României a decis să plafoneze valoarea ISR la 660 de lei
Cancan.ro
Ce au găsit procurorii în casa soților Vladimir Ciorbă și Laura Vicol. Mascații au stat ore bune la inventariat
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Decizia luată de Călin Georgescu. A stabilit data finală, 10 februarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. S-a iubit cu milionari celebri, iar acum l-a părăsit pe fotbalistul prins dopat cu cocaină la Dinamo: „Mă uit la toți şi toate cum se înşală între ei”
stirilekanald.ro
Două surori gemene, dispărute fără urmă de acasă, au fost găsite în apele reci ale unui râu. Ce s-a întâmplat
substantial.ro
Pensionarul român cu cea mai mare pensie bazată pe contributivitate încasează peste 108.000 de lei lunar
MediaFlux
Vin BANI în PLUS pentru PENSIONARI! RECALCULAREA pensiilor după ADEVERINȚELE din dosare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Coiful de la Coțofenești: replica tricotată devine protest cultural și exponat la Art Safari