Horodniceanu îi repetă agentului de poliție, de mai ulte ori, faptul că îl cunoaște personal pe șeful IPJ Iași – județ pe raza căruia a fost oprit de agenți – și amintește, tot în repetate rânduri, faptul că este procuror și că a condus DIICOT.
Nu este prima dată când fostul șef al combaerii crimei organizate are un astfel de comportament. În anul 2018, în contextul discuțiilor despre o posibilă anchetare a premierului de la acea vreme, Viorica Dăncilă, lui Daniel Horodniceanu, încă șef al DIICOT în acel moment, i/a fost solicitat un punct de vedere din partea realizatorului România TV Victor Ciutacu.
În timpu, discuției telefonice în direct cu jurnalistul România TV, Horodniceanu, evident iritat, a adoptat un ton defensiv, deși nu a fost atacat în niciun fel, ba chiar la un moment dat îi sugerează lui Victor Ciutacu faptul că ar putea deveni ținta unei anchete a DIICOT – începând de la minutul 9 din materialul video.
Daniel Horodniceanu și-a terminat mandatul de procuror șef al DIICOT la scurt timp după momentul discuției cu Victor Ciutacu, chiar în luna mai 2018.
Acum, Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu în cazul incidentului în care a fost implicat vicepreşedintele CSM Daniel Horodniceanu, care a ameninţat doi agenţi de poliţie după ce aceştia l-au oprit în trafic.
”În urma apariţiei înregistrării video în care domnul procuror Daniel-Constantin Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost oprit pentru control de către un echipaj de poliţie, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare şi va efectua verificări pentru a clarifica circumstanţele incidentului şi a evalua comportamentul magistratului în timpul interacţiunii cu echipajul de poliţie”, a transmis IJ.
Imagini în care Horodniceanu, fost şef DIICOT, ameninţă poliţiştii care l-au oprit în trafic pentru că ar fi depăşit fără să semnalizezem au apărut duminică în spaţiul public.
Ulterior, Horodniceanu a susţinut, referindu-se la reacţia sa când a fost oprit în trafic, că s-a aflat într-o ”situaţie provocată” şi că regretă că nu a rezistat provocării, el precizând că a reacţionat într-un mod care nu îl caracterizează.
În mod halucinant, în declarația sa Horodniceanu admite că a fost enervat de faptul că oamenii legii au pretins că nu îl cunosc. În plus, fostul șef al DIICOT susține în continuare faptul că nu a încălcat nicio normă rutieră, în ciuda faptului că agenții i-au precizat de mai multe ori faptul că a depășit fără să semnalizeze și că circula cu peste 70 km/h într-o zonă unde viteza maximă legală este de 50 km/h.
„Am remarcat că în cursul zilei de astăzi a apărut în presă o înregistrare cu oprirea mea în trafic de un echipaj de poliţie pentru o presupusă contravenţie rutieră. La prima vedere, pentru un personaj neutru, avem de a face cu un poliţist la datorie, care rezistă presiunilor încercate de un procuror, oprit în trafic în mod corect. În realitate, lucrurile stau în alt mod: am fost oprit în trafic la ora 1:30, noaptea, de un echipaj al poliţiei rurale, fără a încălca vreo normă rutieră. Am asistat la o scenetă bine pusă la punct de doi poliţişti care mă cunoşteau. Astăzi am aflat că această scenetă a fost şi filmată, probabil cu un dispozitiv de înregistrare ascuns, nu cu body-cam. Imaginile sunt, însă prelucrate, filmul având şi alte pasaje, tăiate însă”, a explicat Daniel Horodniceanu, potrivit News.ro.