Proprietarii care au în chirie o persoană cu o altă adresă în buletin decât cea la care locuieşte, efectiv, sunt nevoiți să meargă cu aceasta la Evidența Populației, pentru luarea în spaţiu a chiriaşului, în termen de 15 zile. Mai mult, dacă un chiriaș nu și-a schimbat adresa din buletin cu cea la care stă, în termen de 15 zile de la mutare, proprietarul este obligat să efectueze procedurile pentru luarea în spațiu, informează Fanatik.
Proprietarii au acum această obligaţie stipulată în lege.
„Persoana care găzduiește o altă persoană care nu are înscrisă în actul de identitate adresa la care locuiește efectiv după trecerea termenului prevăzut la art. 31 alin. (1) are obligația de a se prezenta împreună cu aceasta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, în vederea exprimării consimțământului de primire în spațiu”, se arată în textul legii
Totodată, trebuie ţinut cont şi de numărul maxim de persoane care pot figura la o singură adresă.
„Nu poate fi înscrisă în actul de identitate adresa de domiciliu dacă în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa respectivă”, se precizează în lege.
Pentru aceia care nu vor respecta aceste reguli sunt prevăzute amenzi cuprinse între 75 lei și 150 de lei. Excepție fac oamenii care locuiesc la o adresă decât cea trecută în buletin în scop turistic ori în interes de serviciu.