Cafeaua sintetică va ajunge mai repede în cafetiere din cauza schimbărilor climatice. Companii mari folosesc deja biotehnologia şi ştiinţa alimentară pentru a crea alternative la cafeaua obişnuită, folosind ingrediente diverse, de la năut la deşeuri agricole reciclate, inclusiv sâmburi de curmale, potrivit The Wall Street Journal.
Alte abordări utilizează celule cultivate în laborator din plante de cafea reale. Una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, Cargill, a semnat recent un acord pentru a deveni distribuitorul exclusiv între întreprinderi al produselor fără cacao şi fără nuci ale producătorului de cafea fără boabe Voyage Foods.
Băutura miraculoasă ce poate înlocui cafeaua de dimineață. Specialiștii spun că e mai eficientă decât orice conține cofeină
Dacă aceste companii ajung la un număr suficient de mare de oameni, va fi un caz clasic a ceea ce economiştii şi capitaliştii climatici numesc „efectul de substituţie”: Pe măsură ce cafeaua tradiţională devine mai rară şi mai scumpă, consumatorii vor trece la alternative mai ieftine şi mai multe.
Iar cafeaua ar putea fi doar începutul. Voyage Foods vinde deja o alternativă Nutella fără nuci şi fără cacao. Compania spune că produsul său este comparabil ca preţ cu Nutella „adevărată”.
Pentru ca oamenii să se convertească de la mărcile pe care le cunosc, trebuie ca schimbarea să nu îi coste nimic, iar înlocuitorul trebuie să aibă un gust bun, spune directorul executiv Adam Maxwell.
„O boabă de cafea verde nu are niciun gust asemănător cu cel al unei ceşti de cafea pe care o bem şi de care ne bucurăm”, spune el. „Experienţa pe care o avem de la cafea sau de la ciocolată este într-adevăr determinată de procesul folosit pentru a le produce”.
Ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul. Ingredientele la care sigur nu te aștepți
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar consumul ei sigur a devenit un tabiet zilnic și pentru tine. Există o serie de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul. Află ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul.
Consumul de cafea are beneficii semnificative pentru sănătatea ta. Cum ar fi un risc redus de boli hepatice, boli de inimă sau diabet de tip 2. Trebuie să știi că există câteva ingrediente care pot anula unele dintre efectele pozitive ale acestei băuturi asupra organismului tău.
Ce poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul
Mulți aditivi pentru cafea, cum ar fi cremele sau siropurile aromate, au un conținut ridicat de zahăr adăugat și conțin calorii semnificative. Acest lucru poate avea un impact negativ asupra glicemiei sau greutății tale corporale. De aceea, nutriționiștii recomandă să consumi cafea cu măsură.
Din fericire, există multe alte ingrediente nutritive care vor spori aroma și pot adăuga beneficii majore ceștii tale de cafea.
Peptidele de colagen
Dacă vrei să îți sporești aportul de proteine, poți lua în considerare adăugarea de peptide de colagen în cafea. Peptidele de colagen sunt lanțuri de aminoacizi ușor de absorbit în organism. Le poți adăuga atât în băuturile calde, cât și în cele reci.
Scorțișoara
Scorțișoara are o aromă caldă și picantă care se potrivește bine cu gustul bogat și ușor amar al cafelei. Dacă adaugi un strop de scorțișoară în cafea, te va ajuta să reduci cantitatea de zahăr pe care o folosești în cafea. De asemenea, scorțișoara promovează un nivel sănătos al zahărului din sânge.
Este plină de compuși antioxidanți și antiinflamatori, cum ar fi cumarina, acidul cinamic și eugenolul, care de asemenea ajută la reducerea inflamației din organism. Pe lista de ingrediente pe care le poți adăuga în cafea pentru a-i îmbogăți gustul se află și ghimbirul, conform specialiștilor în nutriție, arată Health. Ghimbirul este un alt ingredient care contribuie în mod pozitiv la nivelul zahărului din sânge. Este renumit și pentru efectele antiinflamatorii puternice pe care le are.
Pudra de cacao
Pudra de cacao este bogată în magneziu și potasiu, nutrienți necesari pentru reglarea sănătoasă a tensiunii arteriale. Pudra este plină de compuși vegetali protectori benefici pentru sănătate și protejează împotriva deteriorării celulare. Poate fi adăugată în cafeaua neagră sau amestecată în băuturi cum ar fi caffe latte și cappuccino.
Câtă cofeină poți să consumi zilnic
Cofeina este un stimulent al sistemului nervos central, care contribuie la creșterea vigilenței. Este asociată cu multe beneficii, cum ar fi reducerea oboselii și îmbunătățirea performanțelor la exerciții fizice. Dar consumul excesiv poate duce la efecte secundare adverse.
Specialiștii recomandă să menții consumul zilnic de cofeină la 400 miligrame sau chiar mai puțin. Asta înseamnă aproximativ trei cești de cafea. Dacă depășești această cantitate, poți avea simptome precum creșterea ritmului cardiac, iritabilitate, insomnie, nervozitate și greață.
Cafeaua oferă beneficii majore pentru sănătate, dar ceea ce adaugi în cafea poate face diferența. Pentru a spori aroma și beneficiile cafelei, adaugă aditivi sănătoși, cum ar fi colagenul, scorțișoara, cacao.
Leon Dănăilă, unul dintre cei mai remarcabili neurochirurgi din România, dezvăluie secretele longevității creierului și ale bunăstării umane.
La vârsta de 90 de ani, medicul continuă să își facă profesia și să opereze pacienți. Pe lângă asta, a devenit îndrăgit și iubit de români datorită aparițiilor televizate și ale sfaturilor și secretelor pe care le-a dezvăluit de-a lungul timpului.
Recent, Leon Dănăilă a fost invitat de Mihai Morar pe scena Ateneului Român, în cadrul unui episod al podcastului „Fain și simplu.” Ascultat de sute de oameni prezenți la eveniment, medicul a vorbit despre secretele care ajută la menținerea unui creier sănătos, odată cu înaintarea în vârstă. În plus, neurochirurgul a subliniat cele 7 principii esențiale pentru un trai echilibrat.
Celebrul neurochirurg dezvăluie că vinul, cafeaua și ciocolata stimulează sănătatea creierului, atâta timp cât cantitățile nu sunt depășite.
„Se pot consuma 40 de ml de alcool pe zi și până la 150 de ml de vin roșu, asta s-a constatat. Trebuie să consumi cafea multă, până la 3 ceșcuțe pe zi, nu căni din alea mari, dar cafeaua e bună. Ciocolata este și ea benefică, doar până la 20-30 de grame pe zi de ciocolată. Așa că viața cu regim nu e viață în care să te rupi de societate, să nu guști nimic și să devii un pustnic, este o viață care se poate duce în condiții optime”, a declarat medicul.
Cât despre modul în care ne putem păstra sănătatea, Leon a spus că „Cel mai sigur fapt este că noi vom muri, dar nu trebuie să ne luăm după asta. Trebuie să ducem o activitate în continuare, cât putem și să prelungim această viață activă, este foarte importantă din toate punctele de vedere. Sunt cei șapte stâlpi: activitatea fizică, activitatea satisfacției, cea sacrală, a somnului, alimentară și activitatea benefică pentru individul respectiv. Noi trebuie să avem grijă de noi înșine, de copii trebuie avut grijă. Nu trebuie să le dăm alimente foarte bogate în grăsimi, zaharuri. În regimul acesta occidental, în care unii au câte două locuri de muncă, nu mai au timp și se duc la fast-food să-și ia mâncare. Mâncarea trebuie să fie low food, adică făcută acasă, la foc liniștit și cu grăsimi și zaharuri puține, dar să fie gustoasă.”