S-au împlinit 19 ani de la moartea lui Teo Peter. Adrian Ordean, declarații emoționante: „Într-o pungă de plastic transparentă erau câteva obiecte ale lui”

S-au împlinit 19 ani de la moartea lui Teo Peter. A fost unul din cei mai cunoscuți și iubiți rockeri din muzică românească. Împreună cu Costi Cămărașan a pus bazele formației Compact. Adrian Ordean își amintește că rockerul îi făcea pe toți să râdă și era foarte iubit de toată lumea.
Alina Costache
05 dec. 2023, 10:42
S-au împlinit 19 ani de la moartea lui Teo Peter. Adrian Ordean, declarații emoționante:
S-au împlinit 19 ani de la moartea lui Teo Peter

S-au împlinit 19 ani de la moartea lui Teo Peter. Pe data de 4 decembrie 2004, regretatul artist a murit pe loc într-un cumplit accident de mașină provocat de un cetățean american. Adrian Ordean, ultimul om cu care Teo Peter a vorbit înainte să moară, dezvăluie cum a primit vestea că bunul său prieten a încetat din viață.

Citește și: Blestemul Compact continuă, a murit „Megastarul”, unul dintre fondatorii trupei

S-au împlinit 19 ani de la moartea lui Teo Peter

Taxiul în care se afla Teo Peter a fost lovit frontal de un soldat american a cărui alcoolemie era de 0,09 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat. Adrian Ordean a fost prima persoana care a aflat de moartea prietenului său.

A venit la mine la studio cu o zi înainte de accident, urmând să ne vedem luni ca să rezolvăm niște chestii, dar… Unul dintre cele mai nenorocite apeluri din viața mea, l-am primit în dimineața zilei de 4 Decembrie 2004, pe la 5.00 sau 6.00 dimineața .

`Domnul Adrian Ordean? Sunt cutare, numele și gradul… de la Udriște. Vă rugăm să veniți până la noi, colegul dumneavoastră de trupă, Teo Peter a fost implicat într-un accident rutier. Din păcate a decedat`. `Hai mă, care ești cu glume din astea de rahat la ora asta`? `Domnule Ordean, vă așteptăm la Udriște`’.

Am tras ceva pe mine și am ajuns acolo foarte repede. Era sâmbătă dimineața, dacă îmi aduc bine aminte, iar la ora aia nu era circulație mare. M-au condus într-o încăpere, unde pe un birou, într-o pungă de plastic transparentă erau câteva obiecte ale lui Teo. Cheile de la casă, de la mașină, portmoneul, niște bani…

Cam asta a fost tot ce mai rămăsese, tot ce mai aducea aminte de el. După ce am semnat niște chestii pe acolo, am ieșit în curte și apoi m-am îndreptat spre mașină… Asta a fost tot? Nu știam ce să fac. Eram primul care aflasem. Am pus mâna pe telefon și… Apoi am plecat spre casă năucit și confuz, revoltat și resemnat, parcă timpul se oprise, parcă nu era real…”, povestește Adrian Ordean pentru Fanatik.ro.

Teo Peter avea porecla de ‘Goofy, era un austriac adevărat. De problema banilor în trupă se ocupa Teo. El mergea după ei, el îi lua, el îi număra. După concert, în cabină, Teo scotea teancul de bani din borsetă și începea să-i împartă. Îi număra și îi punea așa pe cătănuțe, pentru fiecare membru în parte.

Nu știu cum dracu făcea că atunci când era aproape gata împărțeala, când venea rândul lui, el rămânând întotdeauna ultimul, desigur, auzeam inevitabil, următoarea aberație: `Băi, ăștia ne-au tras țeapă! Nu ies banii. E mai puțin cu niște milioane bune! Aaaaa! Nu se poate`.

Îl lua imediat toată lumea în primire. Țâganu se repezea la el imediat: `Ce tot faci acolo, mă, umflatule? Spune-ne până în ce clasă ai umblat la școală ca să știm cum să vorbim cu tine. Hai, ficiori, puneți banii înapoi pe masă, ca să numărăm din nou`. Bineînțeles că la o verificare mai atentă, fiecare din noi în afară de Teo, avea bani mai mulți în buzunar.

Așa gestiona Goofy veniturile formației. Până la urmă socoteala ieșea și ne linișteam cu toții. Leluț plusa: Bă, dacă nu suntem atenți, umflatul ăsta e în stare să vândă formația pentru un… cârnaț”, a mai povestit Adrian Ordean.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Cele 5 zodii care vor avea succes pe toate planurile până pe 25 iulie. Opulență, bucurie și șansă în viețile lor
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
O bombă cu ceas ticăie la PSD și PNL. Greșeala care poate detona alegerile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei care stau LA BLOC. Schimbarea pe care românii o cer de ani de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Casa Albă, îngrijorată de vizita premierului ungar Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!