S-au regăsit în timpul războiului din Israel, deși nu mai vorbiseră de șase ani. Mesajul cutremurător trimis de o fiică tătalui ei: „Tata, m-au împușcat”

O tânără de 22 de ani, din Israel, nu a mai vorbit cu tatăl ei de șase ani, după divorțul părinților. Acum, când a început războiul în țara sa, tatăl ei a fost prima persoană la care să gândit să-i ceară ajutorul.
Filip Stan
13 oct. 2023, 16:18
S-au regăsit în timpul războiului din Israel, deși nu mai vorbiseră de șase ani. Mesajul cutremurător trimis de o fiică tătalui ei:

Neta s-a trezit cu teroriștii Hamas peste ea în casă, în orașul Kfar Aza, din Israel. A fost împușcată de șase ori, iar în acele momente s-a gândit să-l apeleze pe tatăl ei, singurul la care s-a gândit că o poate salva.

Acum, tânăra se află într-un spital din Tel Aviv și e în afara oricărui pericol. Le-a povestit jurnaliștilor experiența de coșmar pe care a trăit-o și ce a simțit în momentul în care a fost împușcată. Medicii au reușit să-i scoată gloanțele ulterior, cinci din piciorul stâng și unul din piciorul drept.

„Împușcau oameni. Împușcau copiii. Și oamenii strigau: Te rog, nu, te rog nu. Am făcut eforturi să mă trezesc, pentru că nu voiam să mor”, a povestit Neta, potrivit BBC.

Citește și Încă doi români și-au pierdut viața în războiul din Israel, un altul este dispărut. Iohannis anunţă că „România este pregătită să ofere asistență de urgență”

Ea și iubitul ei, Santiago, stăteau în orașul Kfar Aza, din Israel, de patru luni. Pentru ei, acela e „cel mai frumos loc de pe pământ”.

„Santi (Santiago – n.n.) mi-a spus: Neta, te rog deschide fereastra și sari. Am început să deschid geamul și am văzut (afară – n.n.) 10 sau 15 teroriști”, și-a adus ea aminte. Teroriștii au început să tragă în ei instant, fără să stea prea mult pe gânduri. „Te rog ridică-te și fugi. Dacă nu te ridici, vom muri. O să murim”, i-a spus Santiago iubitei sale.

În cele din urmă, au reușit să ajungă într-un loc mai sigur, la două străzi distanță. S-au ascuns sub o grămadă de gunoaie.

Neta și tatăl ei s-au revăzut după șase ani. Bărbatul a povestit ce a simțit când a citit mesajele de la fiica lui. „Inima mi s-a oprit. Creierul a început să lucreze. Eram înnebunit.”

Bărbatul a ajuns în Kfar Aza cu o mașină de poliție nemarcată, iar teroriștii Hamas au tras asupra lui. A dat înapoi în timp ce gloanțele i-au ciuruit mașina și a reușit să plece. După ce și-a regăsit calmul, a făcut o a doua încercare de a-și salva fiica. De data aceasta zona era liberă, pentru că teroriștii intraseră în case, și a început să o strige pe Neta.

Citește și Studentă cu origini românești, ucisă în infernul din Orientul Mijlociu. Bruna Văleanu avea 24 de ani și abia se mutase cu familia în Israel

„Trei copii au fugit spre mașina mea, pentru că mă auziseră strigând în ebraică. Am deschis ușa din față și au început să urce , dar doi teroriști au ieșit din case și au tras în noi”, a povestit bărbatul.

Cu toate că nu știa unde locuia fiica lui, a mers către locul indicat de ea și a găsit-o. A pus-o pe bancheta din spate și a mers la cel mai apropiat spital.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Abonații Netflix de delectează cu un film de zile mari. Producția a rupt topurile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Șofer beat și drogat provoacă accident grav în Hunedoara
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!