Sabrina Voinea rupe tăcerea despre retragerea din gimnastică. Anunțul președintelui FRG: „Se pregătește”

Mama Sabrinei Voinea anunțase inițial retragerea acesteia din gimnastică, însă lucrurile par să ia o altă întorsătură. În vârstă de 17 ani, Sabrina Voinea este considerată una dintre cele mai talentate gimnaste ale generației sale.
Alina Costache
09 sept. 2024, 18:00
Sabrina Voinea rupe tăcerea despre retragerea din gimnastică. Anunțul președintelui FRG:

După probele de gimnastică ale Jocurilor Olimpice de Vară din Paris, Sabrina Voinea a anunțat retragerea definitivă din sport, prin intermediul mamei sale, în cadrul unei postări pe platforma Facebook.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut! Atât am putut suporta!”, a transmis mama sportivei pe Facebook.

Atunci, Sabrina Voinea fusese notată cu 13.700 pentru exercițiul pe care l-a efectuat la sol, notă pe care a primit-o și cealaltă gimnastă română participantă la această probă, Ana Măria Bărbosu.

Citește și : Simona Halep a răbufnit. ”Nu a fost corect faţă de mine”

În finala olimpică de la sol, care a avut loc pe 5 august, Ana Bărbosu a fost, pentru 30 de secunde, ocupanta locului trei, care a ajuns să fie ocupat de gimnasta americană Jordan Chiles după depunerea unei contestații, care au mărit nota cu o zecime. În același timp, și Sabrina Voinea a depus o contestație care avea să fie respinsă, ceea ce i-a provocat mari nemulțumiri.

În urma acestor lucruri, a depus contesație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, unde se aștepta să obțină câștig de cauză, deoarece existau imagini clare în care se observa că aceasta nu a călcat în afara covorului. Judecătorii au respins, totuși, contestația, deoarece, în cazul Sabrinei Voinea, nu au fost respectate toate procedurile legale, iar acest fapt ar fi cântărit decisiv în ochii judecătorilor.

„Practic TAS ar fi acceptat să se încalce regulamentul și să creeze un precedent, ceea ce nu era posibil. Decizia e justă, chiar dacă frustrantă pentru români”, au mărturisit sursele IAm Sport.

Aceasta a continuat lupta juridică printr-un apel la Tribunalul Federal Elvețian, conform unui comunicat al Federației Române de Gimnastică.

„Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că astăzi, 26.08.2024, Tribunalul Suprem Elvețian (TSE) a confirmat primirea recursului formulat de către FRG și Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii pronunțate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne”, se arată în comunicatul emis de către Federația Română de Gimnastică.

Sabrina Voinea revine în gimnastică. Președintele FRG a dezvăluit hotărârea luată de aceasta.

Președinta FRG, apropiată de tânăra gimnastă, relatează într-o declarație faptul că aceasta revine în gimnastică și că începe pregătirea chiar de săptămâna viitoare.

„Sabrina a stat cu familia, e alături de mama ei. Ea a plecat mai târziu în vacanță, dar acum se pregătește să revină și ea la treabă, încet, încet. Va face vizita medicală luni și apoi la treabă”, a transmis Carmencita Constantin, președintele FRG, potrivit iamsport.ro.

Citește și : Ana Maria Bărbosu, despre momentul special de la Jocurile Olimpice: „Am simțit că finala de la sol o să fie cadoul pentru fratele și bunicul meu”

Tânăra de 17 ani declarase, în trecut, că nu își dorește să dea cu piciorul întregii pregătiri pe care a făcut-o până acum și că vrea să demonstreze, în continuare, că este din ce în ce mai bună, conform Euronews.

„O să vorbesc cu mama, o să discut cu ea și vedem ce se poate rezolva. Eu nu îmi doresc să mă las de gimnastică pentru că am muncit foarte mult și vreau să arăt pe parcurs că sunt din ce în ce mai bună și același lucru vreau să îl explic și mamei: să continuăm gimnastică și să mergem în sala de gimnastică” a declarat aceasta.

Spynews
Matteo și-a cerut iubita de soție! Cum a avut loc momentul special: ”Nu a înțeles nimic” | VIDEO
Bzi.ro
Elena Merișoreanu a ajuns pe perfuzii! Ce a pățit îndrăgita cântăreață
Fanatik.ro
Leguma din România care a avut un randament de vis. Au ieșit pe plus toți cei care au cultivat așa ceva
Capital.ro
A lovit tragedia! Marele sportiv al ţării s-a stins. L-a ucis un șofer beat, chiar pe trotuar
Playtech.ro
Antonia, apariție de INFARCT. A dansat la bară provocator. Numai Velea o vede așa.
DailyBusiness
Șoferii tineri primesc o VESTE PROASTĂ! Ce vor liderii UE să le interzică
Adevarul
Disperare în vreme de război: un ucrainean de 28 de ani s-a căsătorit cu soacra sa pentru a se muta în străinătate
Spynews
Elena Udrea, mesaj pentru fiica ei, în prima zi de școală, din spatele gratiilor: „O durere pe care nu o pot descrie”. Adrian Alexandrov a însoțit-o pe Eva
Spynews
Momente emoționante pentru Mihai Petre și soția lui, Elwira! Cei doi au fost surprinși în prima zi de școală a fiicelor cuplului! | PAPARAZZI
Evz.ro
Ce avere are Traian Băsescu. Fostul președinte este mult mai bogat decât în 2023
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor
Cancan.ro
De ce a fost ucisă Marina Gavril, de fapt. S-a aflat motivul crimei din Brăila! 😲
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
„M-a împietrit de tot durerea ta…” Un tânăr de 18 ani și-a pierdut viața în timp ce se întorcea de la muncă
Capital.ro
Elena Udrea suferă cumplit. Alexandrov i-a rupt inima: O durere pe care n-o pot descrie în cuvinte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
"M-a apucat de gât, m-a izbit de spătarul patului şi m-a strangulat extrem de tare". Mărturia înfiorătoare a unei femei despre Andrew Tate. Victima îl acuză de abuz, după 10 ani
substantial.ro
Greenpeace România cere suspendarea Acordului de mediu pentru Neptun Deep
MediaFlux
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! E bomba ZILEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...