Camforul are un gust proaspat si usor amarui, si poseda inclusiv efecte analgezice, fiind ideal pentru uzul extern, scrie secretele.com. Substanta este insa foarte puternica si poate irita pielea, asa ca se recomanda sa o folosesti cu grija.
Poti lua cu tine acest ingredient oriunde, in excursii sau in concediu, deoarece este foarte util pentru rezolvarea rapida a unor probleme de sanatate.
Citeşte şi Produse cosmetice INTERZISE în sarcină
In continuare vom enumera si descrie principalele beneficii si intrebuintari ale camforului.
Proprietatile benefice ale camforului
– Imbunatateste circulatia sangelui
– Este foarte util pentru problemele de varice
– Sprijina digestia
– Camforul combate eficient inflamatia, reduce balonarea si previne problemele de flatulenta.
– Imbunatateste digestia si sprijina metabolismul.
– Vindeca problemele respiratorii
– Reduce stresul si elimina insomnia
Multi oameni folosesc acest saculet si pentru tratarea rapida a simptomelor afectiunilor respiratorii. Tinut la piept pe timpul somnului, saculetul cu camfor reduce tusea, desfunda nasul si curata plamanii de mucus.
Cum trebuie folosit acest saculet?
In primul rand, procura o bucata de camfor solid. Pune camforul intr-un saculet si atarna-l la gat in dreptul pieptului. O alta varianta consta in folosirea unui vas in care sa dizolvi camforul in apa fierbinte. Fa apoi inhalatii deasupra vasului, acoperindu-ti capul cu un prosop. Vaporii de camfor vor curata rapid plamanii si caile respiratorii.
Citeşte şi OTRAVA din cosmetice. Adolescentele, cele mai expuse unui risc ridicat de cancer
Proprietati anti-inflamatorii
– Camforul este foarte util si pentru detensionarea musculaturii si reducerea durerilor musculare.
– Detine proprietati analgezice, putand fi folosit extern pentru calmarea durerilor localizate.
– In plus, trateaza eficient crampele musculare, reduce simptomele tulburarilor nervoase si previne si calmeaza crizele epileptice. In acest scop se recomanda sa folosesti un ulei de masaj pe baza de camfor.
Proprietati antifungice
Camforul este bun si pentru vindecarea infectiilor fungice si a altor afectiuni dermatologice. Ai grija sa eviti insa contactul cu zgarieturile si ranile deschise, intrucat este foarte puternic si poate irita pielea.
Asadar, camforul descongestioneaza caile respiratorii si plamanii, calmeaza tusea cronica, si este de folos in tratamentul multor afectiuni.