Înainte de aplicarea măsurilor de disponibilizare colectivă, compania avea puţin peste 32.000 de salariaţi.
„Drepturile cuvenite salariaţilor disponibilizaţi (11% din numărul total al angajaţilor Poştei Române – n.r.) se vor acorda conform prevederilor OUG 36/2013, corelate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă 2008 – 2018, valabil în Poşta Română. Pentru anul 2013, din bugetul asigurărilor pentru şomaj au fost alocate 7,4 milioane lei, pentru plăţile corespunzătoare personalului disponibilizat de la Poşta Română”, se arată într-un comunicat al operatorului naţional poştal.
Din cei 3.650 de salariaţi disponibilizaţi, care reprezintă 11% din personalul Poştei Române, un număr de 2.392 de angajaţi ai companiei au optat individual, în scris, pentru disponibilizarea colectivă, iar restul au fost selectaţi prin testare profesională.
„Procesul de restructurare a Poştei Române are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, asigurând astfel premisele creşterii competitivităţii Poştei Române pe piaţa serviciilor poştale, piaţă liberalizată începând cu luna ianuarie 2013”, se mai spune în comunicat.
Echipa de management a operatorului poştal are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei, se mai spune în comunicat.