O companie canadiană face angajări, pentru salarii de 6.000 de euro pe lună. Poziţia este cea de degustător-şef şi nu presupune experienţă anterioară. De altfel, pot aplica pentru slujbă chiar şi copiii mai mari de cinci ani. Angajatul ales va trece printr-un curs de degustare a dulciurilor, apoi sarcina sa va fi de a încerca diferite produse şi a-şi da cu părerea.
Volumul de muncă este însă unul uriaş. Degustătorul trebuie să încerce în jur de 3.500 de produse pe lună, unele ieşite din comun – de exemplu, suc cu aromă de bacon. Pe lângă salarii, compania oferă şi servicii stomatologice gratuite pentru angajaţi. Până în prezent, mai bine de 6.500 de oameni au aplicat pentru această slujbă. Câştigătorul postului va fi anunţat pe 31 august.
Topul celor mai bune locuri de muncă din România. Jobul care îţi aduce un salariu 6000 de euro lunar
Şi în România sunt astfel de salarii. Conducerea NN Pensii, care are în administrare banii a două milioane de români, are un salariu mediu de 6.000 de euro lunar, iar angajaţii de circa 3.000 de euro. Însă secretomania este la ea acasă, fără organigramă şi fără numele şefilor
Conducerea NN Pensii, despre care administratorul cu active de 6 mld. euro din economiile românilor spune că este formată din opt directori fără însă a da niciun nume şi fără a publica o organigramă pe propriul site, a avut în 2021 remuneraţii totale de 2,8 milioane de lei, adică circa 6.000 de euro brut pe lună, anunţă ZF
NN Pensii nu menţionează cine sunt cei opt directori ci doar prezintă remuneraţiile şi numărul acestora cu menţiunea „include membrii structurii de conducere şi funcţiile cheie“.
Citeşte şi Joburile din IT în România, în top cele mai bine plătite în Europa de Est
Masa salarială din România a ajuns la un nivel-record în 2021
Masa salarială a ajuns la un nivel-record de 91 mld. euro în 2021, în creştere cu 5 mld. euro, dar ca pondere în PIB este tot sub 40%. În statele dezvoltate, salariile „cântăresc“ peste 50% din PIB, anunţă Ziarul Financiar.
Masa salarială a ajuns în 2021 la un nivel-record în valoare absolută: 91 de miliarde de euro, în creştere cu aproape 5 miliarde de euro faţă de anul 2020. Ca pondere în PIB, masa salarială din România a fost de 37,9% în 2021, sub nivelul din 2020 (39,5%). În Germania, masa salarială este echivalentul a 53% din PIB.
Masa salarială din România, indicatorul format din totalitatea salariilor, a taxelor şi a contribuţiilor aferente acestora, a ajuns la un nivel-record de peste 91 de miliarde de euro în 2021, în creştere cu aproape 5 miliarde de euro faţă de anul 2020. Faţă de acum un deceniu, masa salarială din România s-a dublat, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.
„Ca să folosesc teoria economică, valoarea adăugată din economie se împarte între capital şi muncă, în funcţie de cât de mare e cererea pentru fiecare din aceste componente. Şi, la noi, întrucât avem mare nevoie de capital, a predominat în ultimele decenii situaţia aceasta în care capitalul a luat o parte mai mare din valoarea adăugată din economie. Dar părerea mea este că situaţia se va schimba în scurtă vreme, deoarece tot vorbim de penurie pe piaţa de muncă, am început să aducem lucrători din străinătate din ce în ce mai mulţi şi există şi nişte nepotriviri în legătură cu structura ofertei şi a cererii de forţă de muncă“, a explicat analistul economic Aurelian Dochia.