Salarii fabuloase pentru îngrijitori în Elveţia. Diferenţa mare față badantele din Italia

Îngrijitorii cu o experiență și specializări considerabile, cum ar fi îngrijirea pacienților cu demență, pot câștiga salarii mai mari.
Filip Stan
28 sept. 2023, 07:35
Salarii fabuloase pentru îngrijitori în Elveţia. Diferenţa mare față badantele din Italia

Îngrijirea persoanelor vârstnice este, fără îndoială, o prioritate în Elveţia, unde se pune un accent semnificativ pe îngrijirea și bunăstarea persoanelor în vârstă. În acest context, îngrijitorii joacă un rol esențial, oferind îngrijire la domiciliu și sprijin persoanelor în vârstă.

Salariul unui îngrijitor în Elveţia poate varia foarte mult în funcție de mai mulți factori, printre care se numără regiunea în care lucrează, experiența și competențele specifice ale acestuia, scrie trend-online.com.

Cu toate acestea, în medie, un îngrijitor din Elveţia poate câștiga între 3.500 și 4.500 de franci elvețieni pe lună. Îngrijitorii cu o experiență și specializări considerabile, cum ar fi îngrijirea pacienților cu demență, pot câștiga salarii mai mari.

Cum sună un anunţ de angajare pentru Elveţia

INGRIJTOARE LA DOMICILIU IN ELVETIA!
Dece este mai avantajos de a lucra in Elveţia?
1. Contract de munca DIRECT cu angajatorul!
2. Asigurari de stat si private de pensie
3. Asigurare in caz de accidente
3. Asigurare de sanatate
4. DOAR 7 ore pe zi active de lucru!!
5. 1 zi pe saptamina LIBER!
6. Salariu brut de la 4.400 CHF (net de la 2.200 CHF)
7. Conditii civilizate
8. Persoana de contact personal
9. Tara sigura si foarte civilizata
Care sunt cerintele pentru a lucra in Elveţia?
1. cv
2. Cunostinte de limba ermana sau franceza B1
3. referinte
4. experienta
5. comportament civilizat si educat
6. cazier judiciar
Cât câștigă o îngrijitoare în Elveția. Diferenţa mare față de Italia

Beneficii și avantaje

Una dintre principalele atracții ale muncii de îngrijitor în Elveţia este disponibilitatea beneficiilor și avantajelor.

Acestea pot include:

Asigurare de sănătate:

În Elveția, asistența medicală este de înaltă calitate, dar costisitoare. Majoritatea angajatorilor oferă o asigurare de sănătate completă angajaților lor, inclusiv îngrijitorilor.

Plan de pensii:

Mulți îngrijitori beneficiază de planuri de pensii sponsorizate de angajator, care contribuie la asigurarea securității financiare pe termen lung.

Educație continuă:

Unii angajatori oferă oportunități de formare continuă pentru a îmbunătăți competențele îngrijitorilor și a-i ține la curent cu cele mai bune practici din domeniul medical.

Cazare și masă:

În unele cazuri, angajatorii oferă cazare și masă gratuite pentru îngrijitorii care locuiesc la domiciliu.

Responsabilitățile îngrijitorului

În Elveția, ca și în alte țări, îngrijitorii au o serie de responsabilități importante, printre care:

Îngrijirea personală:

Furnizarea de asistență personală pentru persoanele în vârstă, inclusiv îmbăierea, îmbrăcarea și ajutorul pentru mobilitate.

Administrarea medicamentelor:

Îngrijitorii pot fi responsabili de administrarea medicamentelor și de păstrarea unor înregistrări exacte.

Îngrijirea nutriției:

Pregătirea de mese sănătoase și asigurarea faptului că vârstnicii primesc nutriția necesară.

Companie și sprijin emoțional:

Furnizarea de companie și sprijin emoțional pentru persoanele în vârstă, reducând izolarea socială.

Provocări ale profesiei

În ciuda beneficiilor și recompenselor pe care le aduce munca de îngrijitor în Elveția, există și unele provocări:

Volumul de muncă:

Orele lungi și responsabilitatea de a oferi îngrijire continuă pot fi solicitante din punct de vedere fizic și psihic.

Comunicare:

Comunicarea eficientă cu persoanele în vârstă, adesea cu probleme de sănătate, poate fi o provocare, în special în prezența barierelor lingvistice.

Mobilitatea geografică:

Este posibil ca unii îngrijitori să fie nevoiți să se deplaseze între diferite reședințe pentru a oferi îngrijire, ceea ce poate necesita mai multă flexibilitate.

În concluzie, a fi îngrijitor în Elveția presupune un salariu decent, la egalitate cu salariile medii ale celorlalți lucrători elvețieni, beneficii semnificative și responsabilități importante în îngrijirea persoanelor în vârstă. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de provocările pe care le poate aduce acest loc de muncă și să le analizați cu atenție înainte de a-l accepta.

Profesia de îngrijitor joacă, așadar, un rol esențial în îngrijirea persoanelor în vârstă și contribuie semnificativ la calitatea vieții persoanelor în vârstă din Elveția.

Cât câştigă o badantă în Italia. Care sunt obligaţiile şi drepturile acestei categorii de angajaţi

Cu pachetul salarial pe care-l vor primi, îngrijitoarele și asistenții de familie din Italia vor primi un salariu dublu în decembrie față de lunile anterioare. Întrucât nu există deduceri pentru Irpef, tocmai pentru că angajatorii nu sunt înlocuitori de taxe, există obligativitatea ca salariul pe o lună suplimentară să fie identic cu salariul pe luna obişnuită.

Aceste categorii de angajaţi sunt favorizate şi asta deoarece alte sectoare de muncă nu beneficiază de deduceri pentru a treisprezecea lună. Aceste deduceri sunt disponibile doar pentru 12 luni, prin urmare a treisprezecea lună este ușor mai mică decât plata lunară obișnuită, scrie stiridiaspora.ro

Îngrijitorul are dreptul să ceară în luna decembrie un avans din indemnizația de concediu. Altfel spus, în loc să o încaseze la sfârșitul raportului de muncă, îngrijitorul poate solicita un avans de 70% în fiecare an, avans care va fi plătit odată cu fișa de plată din decembrie.

Citeste si O badantă din Italia a devenit milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Care a fost reacția rudelor bărbatului decedat

Într-un calcul simplist, un îngrijitor pune deoparte mai mult sau mai puțin de un salariu pe an ca indemnizație de concediu. Pornind de la îngrijitorul cu un salariu de 1.000 de euro, cum este cel menționat mai sus, va fi mai mult sau mai puțin de 1.000 suma pusă deoparte în timpul anului. Același lucrător va putea solicita 70 la sută din acești 1.000 de euro, adică 700 de euro în avans drept indemnizație de concediere.

Îngrijitorul nu este obligat să-i comunice angajatorului motivul pentru care solicită avansul. În plus, pentru sectorul intern nu există nicio regulă care să prevadă că avansul poate fi solicitat numai după cel puțin opt ani de serviciu la același angajator. În astfel de cazuri, indemnizația de concediere acumulată și care poate fi obținută în avans trebuie să fie proporțională cu lunile lucrate. Spre exemplu, pentru o persoană care a lucrat doar șase luni, TFR acumulat pentru un salariu mediu de 1.000 de euro este egal cu 500 de euro. Prin urmare, avansul care poate fi obținut va fi de 350 de euro, potrivit Pensioni e fisco.

Italia însăsprește regulile pentru familiile care angajează îngrijitoare, menajere sau babysitter. Angajatorii care nu respectă badantele riscă amenzi de până la 1.500 de euro. Autoritățile italiene au emis un nou decret care are ca scop creșterea protecției lucrătorilor casnici.

„Decret Transparență” – Decretul Legislativ nr. 104/2022, extinde obligațiile de informare pentru menajere, badante și dădace în Italia. Potrivit noilor reglementări, angajatorii care nu comunică toate informațiile în momentul angajării personalului și nu respectă decretul pot fi amendați cu o sumă de până la 1.500 de euro.

Citeste si Povestea emoţionantă a lui Marius, românul care doarme pe străzile din Italia împreună cu câinele lui, Cappuccino

Ministerul și Inspectoratul Muncii din Italia au publicat mai multe circulare care furnizează informații utile angajatorilor cu privire la modul de a furniza corect informații badantelor, menajerelor și dădacelor.

Decretul Transparenței urmărește crearea „condițiilor de muncă transparente și previzibile în Uniunea Europeană”, așa cum se precizează în Directiva (UE) 2019/1152 a Parlamentului European și a Consiliului din 20 iunie 2019 pe care o pune în aplicare Decretul 104/2022.

Noua lege nu se limitează doar la a cere ca aceste informații să fie incluse în contractele stipulate, ci obligă să integreze toate contractele existente chiar dacă sunt semnate înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări, adică din luna august.

DailyBusiness
Un nou concediu pentru această categorie de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Spynews
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Bzi.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii
Fanatik.ro
Planta care nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Se spune că aduce energia pozitivă în familie, dar și prosperitatea
Capital.ro
Taxă impusă la bancomate. Avertisment pentru cei care scot banii cash de la ATM
Playtech.ro
Partea mașinii de spălat pe care sigur nu ai curățat-o niciodată, dar e plină de mucegai. Aici se strânge cea mai multă mizerie
DailyBusiness
Pensii 2025. Vești proaste pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie
Adevarul
Asalturi neobișnuite în jurul Pokrovsk. De ce folosesc rușii mașini civile
wowbiz.ro
Ce s-a aflat despre tânărul care a lovit-o mortal pe Beatrice, polițista de 23 de ani care mai avea doar 5 kilometri până ajungea acasă?! Nu el ar fi trebuit să fie la volanul mașinii în noaptea tragediei
Spynews
Ce aduce noroc la bani în noul an. 5 lucruri pe care să le faci de Revelion
Spynews
Soțul franțuzoaicei Gisele Pelicot, condamnat la 20 de ani de închisoare! A fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile
Evz.ro
Gabriela Oțil, de la spital, la bal. Unde a mers să se relaxeze
Ego.ro
EA este una dintre cele mai importante femei din politica românească! O recunoști?
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
38 de persoane au murit după ce un autocar a fost lovit de un camion! Unde s-a produs cel mai grav accident din ultimii 17 ani
Cancan.ro
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Elena Udrea n-a mai rezistat. Anunț chiar din spatele gratiilor: Adio, dar rămân cu tine...
StirileBZI
Veste bună pentru șoferii români! Plafonarea tarifelor RCA, extinsă până la 31 martie 2025!
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
El este André, băiețelul de 9 ani ucis în atentatul din târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania. Mesajul sfâșietor al mamei sale
substantial.ro
Prăbușire tragică a unui avion în Gramado, Brazilia: nicio persoană supraviețuitoare
MediaFlux
O SUTĂ de MII de PENSIONARI primesc MAI MULȚI BANI! SE întâmplă la FINAL de 2024
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Trupele speciale germane au trăit ”șocul vieții”: românul și portbagajul misterios