Salarii fabuloase pentru îngrijitori în Elveţia. Diferenţa mare față badantele din Italia

Îngrijitorii cu o experiență și specializări considerabile, cum ar fi îngrijirea pacienților cu demență, pot câștiga salarii mai mari.
Filip Stan
28 sept. 2023, 07:35
Salarii fabuloase pentru îngrijitori în Elveţia. Diferenţa mare față badantele din Italia

Îngrijirea persoanelor vârstnice este, fără îndoială, o prioritate în Elveţia, unde se pune un accent semnificativ pe îngrijirea și bunăstarea persoanelor în vârstă. În acest context, îngrijitorii joacă un rol esențial, oferind îngrijire la domiciliu și sprijin persoanelor în vârstă.

Salariul unui îngrijitor în Elveţia poate varia foarte mult în funcție de mai mulți factori, printre care se numără regiunea în care lucrează, experiența și competențele specifice ale acestuia, scrie trend-online.com.

Cu toate acestea, în medie, un îngrijitor din Elveţia poate câștiga între 3.500 și 4.500 de franci elvețieni pe lună. Îngrijitorii cu o experiență și specializări considerabile, cum ar fi îngrijirea pacienților cu demență, pot câștiga salarii mai mari.

Cum sună un anunţ de angajare pentru Elveţia

INGRIJTOARE LA DOMICILIU IN ELVETIA!
Dece este mai avantajos de a lucra in Elveţia?
1. Contract de munca DIRECT cu angajatorul!
2. Asigurari de stat si private de pensie
3. Asigurare in caz de accidente
3. Asigurare de sanatate
4. DOAR 7 ore pe zi active de lucru!!
5. 1 zi pe saptamina LIBER!
6. Salariu brut de la 4.400 CHF (net de la 2.200 CHF)
7. Conditii civilizate
8. Persoana de contact personal
9. Tara sigura si foarte civilizata
Care sunt cerintele pentru a lucra in Elveţia?
1. cv
2. Cunostinte de limba ermana sau franceza B1
3. referinte
4. experienta
5. comportament civilizat si educat
6. cazier judiciar
Cât câștigă o îngrijitoare în Elveția. Diferenţa mare față de Italia

Beneficii și avantaje

Una dintre principalele atracții ale muncii de îngrijitor în Elveţia este disponibilitatea beneficiilor și avantajelor.

Acestea pot include:

Asigurare de sănătate:

În Elveția, asistența medicală este de înaltă calitate, dar costisitoare. Majoritatea angajatorilor oferă o asigurare de sănătate completă angajaților lor, inclusiv îngrijitorilor.

Plan de pensii:

Mulți îngrijitori beneficiază de planuri de pensii sponsorizate de angajator, care contribuie la asigurarea securității financiare pe termen lung.

Educație continuă:

Unii angajatori oferă oportunități de formare continuă pentru a îmbunătăți competențele îngrijitorilor și a-i ține la curent cu cele mai bune practici din domeniul medical.

Cazare și masă:

În unele cazuri, angajatorii oferă cazare și masă gratuite pentru îngrijitorii care locuiesc la domiciliu.

Responsabilitățile îngrijitorului

În Elveția, ca și în alte țări, îngrijitorii au o serie de responsabilități importante, printre care:

Îngrijirea personală:

Furnizarea de asistență personală pentru persoanele în vârstă, inclusiv îmbăierea, îmbrăcarea și ajutorul pentru mobilitate.

Administrarea medicamentelor:

Îngrijitorii pot fi responsabili de administrarea medicamentelor și de păstrarea unor înregistrări exacte.

Îngrijirea nutriției:

Pregătirea de mese sănătoase și asigurarea faptului că vârstnicii primesc nutriția necesară.

Companie și sprijin emoțional:

Furnizarea de companie și sprijin emoțional pentru persoanele în vârstă, reducând izolarea socială.

Provocări ale profesiei

În ciuda beneficiilor și recompenselor pe care le aduce munca de îngrijitor în Elveția, există și unele provocări:

Volumul de muncă:

Orele lungi și responsabilitatea de a oferi îngrijire continuă pot fi solicitante din punct de vedere fizic și psihic.

Comunicare:

Comunicarea eficientă cu persoanele în vârstă, adesea cu probleme de sănătate, poate fi o provocare, în special în prezența barierelor lingvistice.

Mobilitatea geografică:

Este posibil ca unii îngrijitori să fie nevoiți să se deplaseze între diferite reședințe pentru a oferi îngrijire, ceea ce poate necesita mai multă flexibilitate.

În concluzie, a fi îngrijitor în Elveția presupune un salariu decent, la egalitate cu salariile medii ale celorlalți lucrători elvețieni, beneficii semnificative și responsabilități importante în îngrijirea persoanelor în vârstă. Cu toate acestea, este important să fiți conștienți de provocările pe care le poate aduce acest loc de muncă și să le analizați cu atenție înainte de a-l accepta.

Profesia de îngrijitor joacă, așadar, un rol esențial în îngrijirea persoanelor în vârstă și contribuie semnificativ la calitatea vieții persoanelor în vârstă din Elveția.

Cât câştigă o badantă în Italia. Care sunt obligaţiile şi drepturile acestei categorii de angajaţi

Cu pachetul salarial pe care-l vor primi, îngrijitoarele și asistenții de familie din Italia vor primi un salariu dublu în decembrie față de lunile anterioare. Întrucât nu există deduceri pentru Irpef, tocmai pentru că angajatorii nu sunt înlocuitori de taxe, există obligativitatea ca salariul pe o lună suplimentară să fie identic cu salariul pe luna obişnuită.

Aceste categorii de angajaţi sunt favorizate şi asta deoarece alte sectoare de muncă nu beneficiază de deduceri pentru a treisprezecea lună. Aceste deduceri sunt disponibile doar pentru 12 luni, prin urmare a treisprezecea lună este ușor mai mică decât plata lunară obișnuită, scrie stiridiaspora.ro

Îngrijitorul are dreptul să ceară în luna decembrie un avans din indemnizația de concediu. Altfel spus, în loc să o încaseze la sfârșitul raportului de muncă, îngrijitorul poate solicita un avans de 70% în fiecare an, avans care va fi plătit odată cu fișa de plată din decembrie.

Citeste si O badantă din Italia a devenit milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Care a fost reacția rudelor bărbatului decedat

Într-un calcul simplist, un îngrijitor pune deoparte mai mult sau mai puțin de un salariu pe an ca indemnizație de concediu. Pornind de la îngrijitorul cu un salariu de 1.000 de euro, cum este cel menționat mai sus, va fi mai mult sau mai puțin de 1.000 suma pusă deoparte în timpul anului. Același lucrător va putea solicita 70 la sută din acești 1.000 de euro, adică 700 de euro în avans drept indemnizație de concediere.

Îngrijitorul nu este obligat să-i comunice angajatorului motivul pentru care solicită avansul. În plus, pentru sectorul intern nu există nicio regulă care să prevadă că avansul poate fi solicitat numai după cel puțin opt ani de serviciu la același angajator. În astfel de cazuri, indemnizația de concediere acumulată și care poate fi obținută în avans trebuie să fie proporțională cu lunile lucrate. Spre exemplu, pentru o persoană care a lucrat doar șase luni, TFR acumulat pentru un salariu mediu de 1.000 de euro este egal cu 500 de euro. Prin urmare, avansul care poate fi obținut va fi de 350 de euro, potrivit Pensioni e fisco.

Italia însăsprește regulile pentru familiile care angajează îngrijitoare, menajere sau babysitter. Angajatorii care nu respectă badantele riscă amenzi de până la 1.500 de euro. Autoritățile italiene au emis un nou decret care are ca scop creșterea protecției lucrătorilor casnici.

„Decret Transparență” – Decretul Legislativ nr. 104/2022, extinde obligațiile de informare pentru menajere, badante și dădace în Italia. Potrivit noilor reglementări, angajatorii care nu comunică toate informațiile în momentul angajării personalului și nu respectă decretul pot fi amendați cu o sumă de până la 1.500 de euro.

Citeste si Povestea emoţionantă a lui Marius, românul care doarme pe străzile din Italia împreună cu câinele lui, Cappuccino

Ministerul și Inspectoratul Muncii din Italia au publicat mai multe circulare care furnizează informații utile angajatorilor cu privire la modul de a furniza corect informații badantelor, menajerelor și dădacelor.

Decretul Transparenței urmărește crearea „condițiilor de muncă transparente și previzibile în Uniunea Europeană”, așa cum se precizează în Directiva (UE) 2019/1152 a Parlamentului European și a Consiliului din 20 iunie 2019 pe care o pune în aplicare Decretul 104/2022.

Noua lege nu se limitează doar la a cere ca aceste informații să fie incluse în contractele stipulate, ci obligă să integreze toate contractele existente chiar dacă sunt semnate înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări, adică din luna august.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Dispare o companie importantă din România. Afacerea va fi vândută cu peste 270 de milioane de euro
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensiile se majorează între 100 și 400 de lei din februarie. Ce documente trebuie depuse de pensionari?
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Crin Antonescu propune restructurări în instituțiile statului pentru a aloca resursele în educație și sănătate
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București