Consiliul Local (CL) Sibiu s-a reunit, joi, în şedinţa lunară, unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi fiind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii Pieţe SA, aflată în subordinea sa, potrivit Mediafax.
Societatea se ocupă cu administrarea pieţelor din municipiul Sibiu, dar şi cu ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar în oraş. Când a fost luat în discuţie proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului, consilierul PDL Mariana Brunchea s-a arătat contrariată de suma mare care este prevăzută pentru cheltuieli de personal.
„Am constatat cu stupoare şi regret că am instituit taxe colosale pentru ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar şi pun întrebarea: Oare de ce am făcut-o? Îmi răspund tot eu: Ca să facem două milioane de euro cifră de afaceri la Pieţe, societate cu un profit de 0 la sută, pardon 0,09 la sută. Să facem cheltuieli în aceeaşi limită, de două milioane de euro, din care un milion de euro cheltuieli cu salariile. 51 la sută din totalul cheltuielilor sunt cheltuieli cu salarii”, a declarat Mariana Brunchea, în timpul şedinţei.
Ea a analizat textul raportului care însoţeşte hotărârea şi a afirmat că societatea îşi propune o creştere de 20 la sută a fondului de salarii, pentru 14 oameni care vor fi angajaţi anul acesta.
„Două sute de mii de euro la 14 angajaţi mi se pare o cheltuială de salarii pentru un ministru. Cred că nici domnul primar Klaus Iohannis nu are aşa venituri… Nu mai vorbim de noi, consilierii”, a susţinut consilierul PDL.
În pofida opoziţiei celor doi consilieri PDL, proiectul de hotărâre a fost aprobat exact în forma în care a fost propus, majoritatea în CL Sibiu fiind deţinută de FDGR, care are 15 consilieri, urmat de USL, cu şase consilieri. În total, în CL Sibiu sunt 23 de consilieri.
Potrivit raportului care însoţeşte hotărârea de consiliu, postat pe site-ul Primăriei Sibiu, bugetul societăţii Pieţe SA pentru anul 2013 este de 8,8 milioane de lei, dintre care peste 4,4 milioane de lei sunt cheltuieli de personal.
În acelaşi raport se arată că directorul societăţii are un salariu anual de 90.000 de lei, adică 7.500 de lei lunar, la care se adaugă o primă anuală de 45.000 de lei.
Cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii primesc lunar câte 15.000 de lei, în vreme ce câştigul mediu lunar al salariaţilor este de 1.894 de lei.
Potrivit raportului, la 31 decembrie 2012, societatea avea 136 de angajaţi, alte 14 persoane urmând a fi angajate în acest an.
Printr-o hotărâre adoptată la finalul anului 2012, CL Sibiu a decis ca fiecare persoană care parchează neregulamentar, maşina fiindu-i ridicată, să plătească 700 de lei.