Shaorma este preparatul preferat al românilor. O mare parte din meritele pentru gustul său îi revin celui care o prepară, de aici și salariul uriaș pe care îl câștigă lunar un shaormar.
Nu există nici o zonă în Cappitală în care să nu existe o shaormerie. În ultima vreme, meseria de shaormar este din ce în ce mai căutată. Nu este de mirare, pentru că multe persoane preferă să nu mai gătească, ci să economisească timp.
Citește și: Glovo: Românii au sărbătorit calificarea naționalei de fotbal cu burgeri, shaorma și pizza
Nu e deloc ușor să fii shaormar. Pe lângă programul de lucru extrem de obositor și solicitant, nici mediul de lucru nu este unul relaxant. În plus, nu oricine poate suporta temperaturile ridicate din interiorul unui astfel de local.
Multe persoane sunt atrase de această meserie, iar unul dintre aspectele cele mai atractive este salariul. Pentru că munca depusă este una destul de grea, și remunerația este pe măsură.
Potrivit anunțurilor de angajare, această meserie ajunge să fie plătită cu mult peste media obișnuită. Salariul se oferă în funcție de experiență și dexteritate, începe de la 4.500 de lei și poate ajunge chiar și la 6.000 de lei.
În Capitală, un shaormar este angajat cu contract de muncă și, pentru că are un program solicitant, i se oferă și o masă pe zi. Cei ce vor să își rotunjească veniturile, o pot face cu ajutorul bonusurilor, dar și a bacșișurilor din partea clienților.
Bacșișul nu e de neglijat. Având în vedere că mai toate persoanele lasă cel puțin un leu, la o medie de 100 de clienți, un angajat ajunge la 100 de lei în plus, pe zi.
Dacă muncește 20 de zile într-o lună, un lucrător la shaormerie poate ajunge să câștige și 2.000 de lei în plus, cu ajutorul bacșișului. Astfel, venitul lunar crește de la 6.000 de lei la 8.000 de lei.
Bacșișul shaormarilor depinde foarte mult și de zona unde este amplasat restaurantul. Întotdeauna, o shaormerie cu tradiie și poziționată într-o zonă circulată va avea mai mulți clienți decâ una retrasă.