Salata cu beneficii uimitoare pentru sănătate, recomandată de nutriționista Mihaela Bilic: „Să mănânci legume și să-ți placă, nu e ușor”

Cu un gust delicios și multiple beneficii pentru sănătate, o salată rar consumată de români a fost adusă în atenție de nutriționista Mihaela Bilic.
Irina Dumitrescu
06 apr. 2024, 12:22
Salata cu beneficii uimitoare pentru sănătate, recomandată de nutriționista Mihaela Bilic: „Să mănânci legume și să-ți placă, nu e ușor”
Salata delicioasă recomandată de nutriționista Mihaela Bilic

Mihaela Bilic aduce în atenția publicului o salată delicioasă și sănătoasă pe care românii nu prea o consumă. Legumele sunt esențiale pentru o dietă echilibrată și un organism sănătos, însă, de cele mai multe ori, integrarea acestora în dieta de zi cuzi poate fi complicată. Salatele devin o soluție perfectă și versatilă în acest caz.

Citește și: Zahăr sau îndulcitor, ce e mai recomandat? Mihaela Bilic: „Vreau să știți că nu există o formă mai sănătoasă de zahăr”

Salatele oferă o multitudine de vitamine și minerale esențiale pentru o stare generală de bine. De la vitamina A, C și K, la folați, potasiu și magneziu, salatele contibuie la menținerea sănătății inimii, digestiei și a sistemului imunitar.

Fibrele din salată stimulează digestia, oferă sațietate și ajută la controlul glicemiei. Consumul regulat de salate a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare și contribuie la menținerea unei greutăți corporale optime.

Anghinarea și sparanghelul, deși pline de nutrienți, nu se regăsesc frecvent pe mesele românilor. Cu toate acestea, Mihaela Bilic ne încurajează să încercăm aceste legume, datorită beneficiilor pe care le aduc sănătății.

„Salată de anghinare. Să mănânci legume și să-ți și placă, nu e ușor. Mamele noastre nu au fost obișnuite să gătească anghinare și sparanghel și mulți dintre noi, probabil, nici n-au mâncat vreodată. Ca să înveți să-ți placă gustul anumitor legume ai nevoie de un pic de practică.

Pentru sănătatea voastră vă recomand să comandați anghinare și sparanghel ori de câte ori le găsiți în meniul unui restaurant.

Sunt șanse mari să fie gătite corect, iar microbiomul o să vă mulțumească. Sunt legume cu efect prebiotic, adică hrănesc bacteriile benefice din intestin! De dragul lor merită încercat, sper să vă placă!

P. S. Nici nu știam că anghinarea poate fi consumată crudă, în salată”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Citește și: De ce să nu înlocuiești legumele cu fructe. Marea greșeală pe care o fac mulți. Mihaela Bilic: „Nu putem avea energie din lume”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!