Salată de de boeuf. Reţeta cu care îi vei da gata pe invitaţi la masa de Crăciun

Pregătirile sunt în toi în bucătoriile românilor înainte de Crăciun. Cârnaţi, caltaboş, tobă, fripturi, cozonac sunt doar câteva dintre mâncăririle care vor fi aşezate de gospodine pe masă în ziua de Crăciun.
Alina Costache
24 dec. 2021, 06:39
Salată de de boeuf. Reţeta cu care îi vei da gata pe invitaţi la masa de Crăciun

De pe multe mese în ziua de Crăciun nu va lipsi nici salata de boeuf, iar noi vă prezentăm o reţetă cu care să-i daţi gata pe invitaţi.

Pentru salată de de boeuf aveţi nevoie de 800 de grame de cartofi fierţi în coajă, raciţi şi apoi curataţi şi taiaţi cubuleţe. Cartofii se amestecă cu 400 de grame de morcovi curaţaţi, fierţi şi răciţi, de asemenea, tăiaţi cubulete.

Pentru o salată de de boeuf gustoasă vă recomandăm să folosiţi carne de vită fiartă, 200 de grame. Carnea trebuie tăiată cubuleţe şi pusă într-un castron mai mare peste legumele deja tăiate.

În castron lângă legume şi carne se mai adaugă apoi 200 de grame de castraveţi muraţi tăiaţi cubuleţe şi scurşi de zeamă.

Pentru salată de de boeuf mai aveţi nevoie de 300 grame de maioneză, pe care fie o preparaţi în casă din două galbenuşuri de ou, unul crud şi unul fiert, şi ulei, fie o cumpăraţi gata preparată de la magazin.

Două treimi din cantitatea de maioneză se pune în castron peste legume şi se amestecă până se omogenizează. Se adaugă sare, piper după gust.

Compoziţia se aşează pe un platou şi se şpriţuieşte cu restul de maioneză.

La final, salată de de boeuf se garniseşte cu măsline, gogoşari muraţi tăiaţi felii sau rondele de albuş de ou fiert şi frunze de pătrunjel crud.

Citeşte şi: Excesul alimentar de sărbători, extrem de periculos pentru sănătate. Ce combinații ar trebui să facem la masa de Crăciun și ce să evităm

Cum se prepară salata Elwirei Petre, rețeta care a făcut furori la ”Chefi la Cuțite”. Se gătește ușor și seamănă cu salată de boeuf

Elwira Petre a reușit să facă furori la Chefi la Cuţite cu o rețetă de salată festivă, cu origini poloneze, asemănătoare prin modul de preparare cu salata boeuf.

„Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun. Știu rețeta de când eram copil, o făceau mama și mătușa. Nici nu știu, de fapt, de unde este rețeta aceasta”, a spus soția lui Mihai Petre în ediția specială a emisiunii.

Ingredientele necesare: ceapă albă, castraveți murați, porumb, mazăre, piept de pui fiert, ouă fierte, ridichi roșii, orez, mărar proaspăt, pastă de hrean, muștar, maioneză, sare, și piper. Cantitățile se ajustează în funcție de numărul invitaților.

Modul de preparare este identic cu cel al pregătirii salatei boeuf. Toate ingredientele se mărunțesc și se amestecă bine, potrivindu-se de sare, piper, muștar, maioneză, și hrean, în funcție de gust. Salata se servește rece.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...