Alungă depresia
Florile de salcâm sunt un remediu excelent dacă suferi de cefalee, migrene, stări de depresie şi anxietate. Prepari o tinctură, din două linguri de flori uscate, în 100 ml de alcool de 70 de grade, şi laşi la macerat timp de zece zile. Pui câte 20 de picături în puţină apă şi bei zilnic, o lună. Şi o cană cu ceai te ajută să te eliberezi de tensiunea nervoasă, de fiecare dată când eşti agitată sau stresată.
Calmează arsurile gastrice
Remediile din flori de salcâm sunt utile celor care suferă de afecţiuni ale stomacului. Ca să ameliorezi arsurile gastrice, o cură de una-două luni cu infuzie din flori de salcâm este foarte utilă.Infuzia o obţii dintr-o linguriţă de flori pisate, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Bei de două ori pe zi, după ce ai luat masa. Poate fi administrată şi în caz de colici abdominale, ulcer şi gastrită hiperacidă.
Citeşte şi FRUMUSEŢEA TA: Remedii cu flori de salcâm pentru o piele strălucitoare
Linişteşte tusea
Datorită efectului bronhodilatator, ceaiul de flori de salcâm este recomandat în caz de răceală, bronşită, dar şi astm, fiind foarte eficient în calmarea tusei. Ca să obţii ceaiul, fierbi 200 ml de apă, în care pui o lingură de flori uscate. Se beau două-trei căni pe zi, până când problema dispare.
Eficient contra insomniei
Pentru că au efect sedativ, florile de salcâm sunt indicate dacă te confrunţi cu insomnie. Bei o cană cu ceai, cu una-două ore înainte de ora de culcare, şi vei avea un somn odihnitor. Poţi să adaugi câteva flori de salcâm şi în salate sau le poţi amesteca cu miere, căci au un efect liniştitor asupra creierului.
Citeşte şi Remedii naturiste cu vâsc. Nu o să crezi de ce probleme de sănătate te scapă
Utile în caz de candidoză
Florile de salcâm sunt de ajutor şi femeilor care au fost diagnosticate cu vaginită şi candidoză. Sunt recomandate băile de şezut cu apă călduţă. Pui 30 de picături de tinctură în aproximativ 10 litri de apă. Tratamentul se face cel puţin şase seri, la rând.
Pentru femei
Dacă suferi de constipaţie, amestecă două linguriţe de flori proaspete de salcâm, pisate, cu o lingură de miere. Iei dimineaţa, pe stomacul gol.Polenul de salcâm calmează arsurile gastrice, ajută digestia. Poţi lua şi dacă suferi de insomnia, căci induce relaxarea.
Ştiai că din florile parfumate ale socului poți prepara remedii eficiente în combaterea multor afecțiuni? Iată câteva leacuri cu soc.