Salinoterapia, tratamentul minune pentru afecțiunile pulmonare post-Covid. Cum să te tratezi în siguranță de o sumedenie de boli respiratorii

Salinoterapia este una dintre cele mai vechi metode pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii grave cum ar fi astmul bronșic sau simptomele asociate pneumoniei. Terapia cu sare s-a dovedit fi extrem de eficientă în lupta impotriva factorilor nocivi de mediu care atacă organismul.
Ruxandra Rădulescu
20 dec. 2021, 18:42
Salinoterapia, tratamentul minune pentru afecțiunile pulmonare post-Covid. Cum să te tratezi în siguranță de o sumedenie de boli respiratorii

Terapia salină este o metodă alternativă, dar și o metodă complementară de prevenire și tratare a diferitelor afecțiuni respiratorii având în același timp beneficii dovedite pentru întregul organism.

Terapia implică inhalarea de aerosoli salini (prin petrecerea timpului în interiorul camerei de sare) care tratează în principal afecțiunile respiratorii. Sarea este o substanță bactericidă care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, acționând ca un dezinfectant.

Uleiul de canabis medicinal vine cu beneficii excepționale. Cercetătorii din Israel spun că ar ajuta la tratarea unei boli grave!

Purificarea eficientă a căilor respiratorii întărește și imunitatea organismului. Bacteriile, impuritățile, toxinele, alergenii nu numai că declanșează, ci și întrețin boli ale sistemului respirator, care de multe ori reapar, devenind cronice. Salinoterapia sprijină organismul în lupta sa împotriva factorilor nocivi de mediu, pe care nu îi putem evita complet, oricât ne-am strădui.

Istoria terapiei cu sare

În secolul al XII-lea, practica de a vizita peșterile de sare din motive terapeutice, sau speleoterapia, era comună în Europa de Est. În anii 1800, minerii de sare din Polonia au găsit o versiune mai modernă a ceea ce este acum salinoterapie. În ciuda faptului că au lucrat în mine toată ziua, minerii polonezi nu aveau probleme respiratorii și erau neobișnuit de sănătoși. Nu aveau șanse să sufere de răceli sau tuse care erau comune printre alți oameni.‌

Cercetările au arătat că aerul sărat pe care minerii îl respirau a ajutat să-și mențină plămânii liberi de infecții și alergii. De-a lungul timpului, minele de sare sau peșterile din Europa de Est au devenit destinații turistice populare. Oameni din toate colțurile lumii au vizitat pentru a inspira aerul sărat și pentru a-și ușura problemele pulmonare.

‌Terapia cu sare se face de obicei în camere cu sare, care pot fi active sau pasive.

Cameră de sare activă. Această cameră are o mașină numită halogenerator, la care se adaugă sare. Echipamentul descompune sarea în particule minuscule care circulă în cameră.

Cameră de sare pasivă. Acest tip de cameră nu are un aparat care să descompună sarea ci poate fi chiar o peștera de sare naturală. O salină artificială este plină cu diferite tipuri de săruri, precum sarea de Himalaya. Arată ca o peșteră de sare, cu temperatură și umiditate controlate.
Concentrația de sare în camerele de sare pasive este mai mică decât în ​​camerele de sare active. Aceste camere sunt de obicei folosite pentru relaxare și meditație, mai degrabă decât pentru salinoterapie.

Terapia cu sare este de două tipuri.

Terapia cu sare uscată. Acest tip este genul cunoscut sub numele de salinoterapie. Se face in camerele de sare active cu ajutorul unui halogenerator. Acest lucru permite particulelor mici și uscate de sare să se răspândească în aer și să intre în plămâni și în piele.
Terapia cu sare umedă. Aceasta implică scăldat în apă sărată care conține minerale, gargară sau băut apă sărată sau trecerea apei sărate prin canalul nazal.

Beneficiile pentru sănătate ale salinoterapiei

Studiile au descoperit că salinoterapia poate avea beneficii pentru afecțiuni respiratorii, probleme ale pielii și alergii.

Sarea este un ingredient natural și sigur. Nu are efecte secundare notabile. Este, de asemenea:

  • Mucoactiv, curăță mucusul din căile respiratorii
  • Antibacterian, ajută la prevenirea infecțiilor
  • Antiinflamator
  • Creșterea imunității
  • Anti alergic

Trucul simplu care te ajută să mănânci câtă ciocolată vrei. Mihaela Bilic a dezvăluit secretul!
Cercetările au descoperit că, datorită acestor proprietăți, salinoterapia poate fi utilizată ca parte a tratamentului pentru:

  • Infectie la plamani
  • Infecție a gâtului sau faringită
  • Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)
  • Probleme de respirație legate de fumat
  • Alergiile respiratorii
  • Astm
  • Bronşită
  • Răceală sau tuse
  • Pneumonie
  • Sinuzita
  • Rinite
  • Amigdalită
  • Fibroză chistică

Salinoterapia poate fi folosită și pentru a trata problemele de respirație cauzate de COVID-19, îmbunătățindu-vă respirația și cantitatea de oxigen din sânge.

Particulele mici de sare utilizate în salinoterapie pot ajuta, de asemenea, la repararea celulelor pielii și la protejarea pielii de îmbătrânire și infecții.

DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Horoscopul florilor, realizat de Mihai Voropchievici. Partea a treia: nativii care nu pot fi deloc controlați
Capital.ro
Doliu la Antena 1! Tragedia a lovit lumea televiziunii. S-a stins după aproape 30 de ani de carieră
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Adevarul
Criza politică dă de pământ cu economia României. La ce se așteaptă experții anul acesta
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
Cătălin Bordea, la un pas să fie bătut de o femeie. Ce a făcut
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza meteo
Cancan.ro
Cu cât a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Cluj-Napoca! Românii au crezut că este o eroare
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut cea mai iubită cântăreață de muzică populară. Niciodată nu va fi uitată de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Viitorul președinte al României! Candidatul surpriză de pe primul loc!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scenarii alternative pentru România după alegerile prezidențiale din 2025 (partea I)