Inițiativa își propune să vină în sprijinul educației școlare, în condițiile în care peste jumătate dintre copiii din ţară noastră se află în risc de sărăcie sau excluziune socială – cel mai mare procent înregistrat de la aderarea României la UE şi aproape dublu faţă de media europeană.
Alergătorii care își doresc să se alăture demersului vor beneficia din partea Salvati Copiii de înscriere gratuită, tricou de alergare și un scurt ghid de fundraising. În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții își pot alege una dintre cele 4 curse din competiție: cursa populară (3,6 km), ștafeta, semi-maraton (21 km) sau maraton (42 km).
„La Maratonul București, oamenii pot susține o cauză umanitară printr-o activitate care le face plăcere. Așadar, îi așteptăm pe toți cei pasionați de alergare și, totodată, dornici să facă o faptă bună, să se înscrie în echipa Salvați Copiii. Ne bucurăm de fiecare dată când apelul nostru primește un răspuns pozitiv și sperăm ca participarea la Maratonul București să devină o tradiție prin care, împreună, să le putem oferi copiilor mai puțin norocoși șansa unui viitor mai bun, cu ajutorul educației”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
Până în prezent, aproape 26.000 de copii și tineri au beneficiat de serviciile programelor educaționale Salvați Copiii. Peste 95% dintre copiii beneficiari au fost înscrişi în clasa I sau la clasa pregătitoare, 90% dintre copii au promovat examenele, iar 20% dintre ei au obţinut premii la concursurile şcolare.
Anul acesta, Salvaţi Copiii a organizat 37 de grădiniţe estivale în comunităţile defavorizate din București, în cadrul cărora sunt înscriși 705 copii. În centrele A Doua Şansă, destinate copiilor neşcolarizaţi sau care au abandonat şcoala în diferite stadii şi care au depăşit vârsta de frecventare a învăţământului public, au fost înscriși în sistem aproximativ 150 de copii și tineri, doar pe parcursul anului școlar 2015 – 2016. În același timp, în 2016, programul Şcoală după Şcoală, al cărui scop este prevenirea abandonului şcolar, a cuprins în total 1.800 de copii.
Toți cei care doresc să susțină cauzele Salvați Copiii pot dona prin intermediul platformei Galantom, aici: http://salvaticopiii.galantom.ro/event-projects/view?id=621. Mai multe noutăți despre activitățile desfășurate de Salvați Copiii, pe Facebook: www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania şi pe site-ul www.salvaticopiii.ro.