Endocrinologul Constantin Dumitrache precizează că unele afecţiuni pot apărea pe fond genetic sau din cauza unor leziuni pe hipofiză sau la nivelul hipotalamusului. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, atât la femei, cât şi la bărbaţi scad masiv hormonii specifici: la femei se pierde estrogenul, iar la bărbaţi testosteronul, scrie doctorulzilei.ro.
Structura şi dispunerea diferită a ţesutului adipos la bărbaţi îi fereşte pe aceştia de apariţia celulitei. În mod excepţional însă, această afecţiune se manifestă şi la ei. Având un aspect asemănător „cojilor de portocală” care se regăsesc la femei pe picioare şi pe fese, celulita bărbaţilor este mai puţin vizibilă.
Medicul dermatolog Costin Căruntu spune că apariţia celulitei la bărbaţi poate avea două cauze: obezitatea sau modificările hormonale, adică existenţa unei cantităţi reduse de hormoni sexuali masculini şi chiar apariţia unei cantităţi mari de hormoni sexuali feminini.
Citeşte şi SEMNE că eşti bolnav şi pe care nu ar trebui să le ignori
Cistita, boală care constă în inflamarea vezicii urinare din cauza unei infecţii bacteriene, îi afectează foarte rar pe bărbaţi, ei fiind feriţi de aceasta datorită specificului anatomic. Bacteriile răspunzătoare de această boală se găsesc frecvent în zona genitală, de unde „migrează” spre uretră, ajungând în vezică. La femei, traseul este mai scurt, iar pătrunderea bacteriilor se face cu uşurinţă. La bărbaţi, în schimb, uretra este mai lungă, ceea ce împiedică înaintarea bacteriilor.
De asemenea, problemele de prostată ale bărbaţilor pot duce la cistită. Semnele care indică posibilitatea unei cistite sunt: nevoia de a urina des, dureri lombare, culoarea modificată a urinei şi febră. Chiar dacă la bărbaţi simptomele sunt mai uşoare, este necesar un consult de specialitate pentru a elimina riscul apariţiei a unor afecţiuni mai complicate.
Citeşte şi Scapă de BOLILE de SEZON. Iată cele mai bune REMEDII NATURISTE