Iată câteva dintre alimentele care nu trebuie să lipsească din meniul tău zilnic:
1. Spanacul. Este bogat în acid folic, un nutrient esenţial pentru femeile însărcinate şi nu numai. Aceşti folaţi ajută la dezvoltarea normală a fătului şi previn apariţia problemelor de natură sexuală care apar odată ce înaintezi în vârstă. De asemenea, spanacul are un conţinut ridicat de luteină, care protejează vederea, scrie eva.ro.
2. Fasolea boabe neagră. Este recomandat să incluzi în dieta ta boabele de fasole neagră, deoarece acestea îmbunătăţesc activitatea cerebrală. O doză zilnică de o jumătate de cană cu boabe de fasole fierte asigură 8 grame de proteine şi 7,5 grame de fibre. Au puţine calorii şi sunt total lipsite de grăsimi saturate care afectează sănătatea inimii.
Citeşte şi Cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun
3. Iaurtul. Conţine bacterii bune care reglează digestia şi întăresc sistemul imunitar. Consumă un iaurt mic pe zi. Mai poţi să optezi şi pentru chefir sau iaurtul de soia.
4. Morcovii. Morcovii sau alte legume/fructe portocalii şi galbene conţin betacaroten care reduce riscul de cancer. De asemenea, consumându-le zilnic scade riscul de reacţii inflamatorii în corp şi uşurează simptomele mai multor boli, precum astmul şi artrita reumatoidă.
5. Nucile româneşti. Conţin mai mult Omega-3 decât somonul, mai mulţi polifenoli decât vinul roşu şi jumătate din cantitatea de proteine care se regăseşte în carnea de pui. O porţie de nuci crude (aproximativ 7 nuci) este foarte potrivită ca gustare sau după un antrenament sportiv. Poţi să consumi, de asemena, şi migdale, alune, fistic, nuci braziliene, alune de pădure pentru a diversifica meniul.
Citeşte şi Produse esenţiale care trebuie să existe în bucătărie pentru o siluetă de invidiat