1. Ecografia transvaginala. Ecografia transvaginala este ecografia realizata cu ajutorul unei sonde ecografice care se introduce in vagin si care permite vizualizarea organelor genitale interne si a unei sarcini incipiente. Aceasta ecografie este indicata pentru studiul unor leziuni care nu pot fi vizualizate pe cale transabdominala si cand exista probleme la nivelul ovarelor, scrie sanatate.bzi.ro.
Citeşte şi Simptomele care îţi spun că TREBUIE să mergi de urgenţă la GINECOLOG
2. Colposcopia. Colposcopia este o metoda de examinare a colului uterin care se efectueaza cu ajutorul unui microscop special, numit colposcop. In urma rezultatelor de la testul Papanicolau, medicul ginecolog poate sa recomande colposcopia pentru o examinare in detaliu a colului uterin.
3. Analiza secretiei vaginale. Daca observi secretii vaginale abundente insotite de miros neplacut, cu o consistenta neobisnuita (grunjoasa, branzoasa sau apoasa) si culoare gri-albicioasa sau alb-verzuie trebuie sa te prezinti cat mai repede la un consult ginecologic. Toate acestea sunt semne ale unei infectii sau a unei afectiuni mai grave.
4. Testul Babes-Papanicolau. Este un test ginecologic de rutina, iar scopul lui este de a identifica modificarile celulare anormale de la nivelul cervixului si pentru screeningul cancerului de col uterin. Este recomandat tuturor femeilor care si-au inceput viata sexuala. Potrivit prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, „primul screening se poate efectua la 3 ani dupa inceperea vietii sexuale, insa nu mai tarziu de 21 de ani. Femeile cu varsta pana in 30 de ani trebuie sa faca testul Papanicolaou cel putin o data pe an, la fel si cele care trec de aceasta varsta. Acest test se face toata viata, iar in cazul a trei examene anuale consecutiv negative, medicul ginecolog va decide daca poate sa fie efectuat mai rar la un interval de doi sau trei ani”.
Citeşte şi GREŞEALA pe care o fac ginecologii. Orice femeie trebuie să ştie asta atunci când merge la control