Iarna este sezonul pielii uscate si buzelor crapate, afirma specialistii, pentru ca temperaturile scazute si lipsa umiditatii usuca si aerul.
„Dupa ce se sta in viscol sau ger, o baie calduta sau chiar un dus rece sunt mult mai indicate decat o baie fierbinte pentru ca revigoreaza mai repede„, a explicat dermatologul Catalin Popescu.
Acest aer uscat face ca pielea sa dea o senzatie de mancarime. Pe masura ce imbatranim, uscaciunea si mancarimile devin mai greu de suportat pentru ca uleiurile naturale de protectie sunt mult mai putine. Dusurile si baile frecvente inlatura si ele acest ulei protector, iar mancarimile se accentueaza, scrie doctorulzilei.ro.
Citeşte şi Ritual complet de îngrijire la început de an
Cremele sau emolientele de farmacie, aplicate in straturi subtiri, de minimum trei ori pe zi, ajuta la intretinerea elasticitatii tesuturilor si feresc organismul de alergii.
O piele grasa, spun medicii, este de preferat uneia uscate, aceasta din urma fiind predispusa la infectii. Pielea uscata este inestetica, fiind aspra la pipait, lipsita de elasticitate, fragila si usor iritabila. Este si motivul pentru care majoritatea medicilor dermatologi contraindica si spalatul excesiv sau folosirea sapunurilor dure.
Printre zonele cele mai predispuse la frig sunt mainile, obrajii, nasul, buzele si pielea din jurul ochilor. „Cei care obisnuiesc sa se spele frecvent pe maini este bine sa foloseasca emoliente speciale pentru a preintampina uscarea pielii. Daca aceste produse nu contin medicamente se pot aplica de 15-20 de ori pe zi. In caz contrar, este suficient sa fie utilizate de trei ori pe zi – dimineata, la pranz si seara”, este de parere dr. Popescu.
Citeşte şi Ce se întâmplă dacă bei ALCOOL şi apoi ieşi în FRIG