Două echipe diferite de cercetători au descoperit însă că efortul fizic intens reprezintă un supliciu pentru organismul uman și face mai mult rău decât bine. Concret, cu cât durata și intensitatea exercițiilor este mai mare, cu atât este mai grea povara pusă pe sistemul cardiovascular, scrie doctorulzilei.ro.
Citeşte şi Cele mai bune legume, fructe şi ierburi aromate pentru DETOXIFIERE. Iată ce trebuie să consumi
În momentul de față, recomandarea universal acceptată de medici, pentru pacienții cu boli de inimă, este de o oră pe zi de mișcare moderată, cinci zile pe săptămână. Ideea este susținută de un studiu german, care a iveală faptul că cei mai mulți dintre supraviețuitorii unui atac de cord au făcut sport cu măsură. În paralel, oamenii de știință din Suedia, au descoperit că, în timp ce mișcare previne bolile cardiovasculare, oamenii care au pedalat rapid sau alergat timp de o oră sau mai mult pe zi și-au crescut cu 13% riscul de a avea fibrilații ale inimii faţă de cei care nu au mișcat un deget.
„Exercițiile intense făcute la tinerețe cresc riscul de atac de cord, dar la bătrânețe îl scad”, a spus unul dintre autorii studiului german, publicat în Jurnalul Britanic de Medicină.
Citeşte şi Studiu alarmant: Află prima cauză a bolilor de inimă în ziua de azi