Mărturie BOMBĂ în dosarul CRAIOVEI. Cine este omul care a decis EXCLUDEREA din FRF

Curtea de Apel București a continuat, miercuri, audierile de martori în dosarul dezafilierii FC Universitatea Craiova, în care Mircea Sandu și Mitică Dragomir au fost condamnați la câte trei ani de închisoare cu suspendare și obligați la plata în solidar cu FRF și LPF a unei sume astronomice, 1,084 de miliarde de lei, drept despăgubiri.
Filip Stan
16 nov. 2016, 16:06
Mărturie BOMBĂ în dosarul CRAIOVEI. Cine este omul care a decis EXCLUDEREA din FRF

Paul Costaș, martor, a fost membru în Comitetul Executiv al FRF în data de 20 iulie 2011 și a relatat în detaliu cum a decurs ședința în urma căreia s-a votat dezafilierea. În esență, martorul a susținut că șeful Departamentului juridic al FRF, Adrian Stîngaciu, a avut un cuvânt care a cântărit greu, prin cele susținute în timpul ședinței și prin documentele pe care le-a pus la dispoziția membrilor Comitetului Executiv.

Întrebat de procuror prin intermediul instanței dacă poziția de președinte al FRF a lui Mircea Sandu a avut vreo influență asupra membrilor Comitetului Executiv, martorul a răspuns: „Cel mai mult a contat poziția lui Stîngaciu”. „Eu v-am întrebat de Mircea Sandu”, a spus judecătorul. Martorul a răspuns că nu a contat calitatea de președinte al FRF în cazul lui Mircea Sandu, ci mai degrabă „experiența lui în calitate de reprezentant al României în Comitetul Executiv al UEFA”, apoi a relatat ce rol a jucat directorul Direcției juridice în excluderea Universităţii Craiova.

„Adrian Stangaciu a prezentat situația Universităţii Craiova. Anterior, apucasem să mă uit pe docunentele din mapa care o aveam la dispoziție și am observat că unele pasaje erau subliniate cu marker galben. De asemenea, am vazut citații și extrase de pe portalul instanțelor. Pe citații, Craiova apărea ca parte împreuna cu alte părți precum FRF și comisiile din FRF. Am mai observat extrase din statutele FRF, UEFA si FIFA. Cazul a fost prezentat în mod convingător de Adrian Stîngaciu, băiat tânăr și bine pregătit, care ne-a spus că fapta clubului de a se adresa instanțelor civile era o abatere gravă și încălca statutul FRF”, a declarat martorul în instanță.

Paul Costaș a relatat că după prezentarea lui Stângaciu a luat cuvântul președintele FRF, Mircea Sandu care l-a intrebat pe șeful Departamentului juridic al Federației ce sancțiuni se impun.

„Stîngaciu a spus că atât suspendarea cât și excluderea. Era o vorba de o abatere de la statutul Federației, nu era vorba de o abatere disciplinară. Au avut loc câteva discuții. Într-una s-a invocat faptul că reprezentanții clubului craiovean spuneau că nu ar fi făcut nicio acțiune în instanțe, că a greșit grefierul. Ziceau: Dom’ne, a greșit grefierul!. Mircea Sandu a intervenit: A greșit grefierul ?! Din tonul lui am înțeles că era imposibil să greșeasca grefierul. După discuții, președintele FRF și al Comitetului Executiv Mircea Sandu a propus excluderea. Țin minte că a avut loc o mică discuție privind suspendarea. Când s-a votat sancționarea prin excludere nu am simțit nicio presiune din partea lui Mircea Sandu sau Dumitru Dragomir, ci doar convingerea după prezentarea documentelor. Marius Stan, care reprezenta echipele de Prima Ligă, a zis că se abține de la vot, dar nu a fost împotrivă. Documentele erau convingătoare. Stan a și zis acest lucru”, a mai spus Paul Costaș.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir au fost condamnaţi, în data de 13 iunie 2016, de Tribunalul Bucureşti, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, şi au fost stabilite despăgubiri către club de peste un miliard de lei , decizia instanţei nefiind definitivă.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!