”Sângele de aur”, cea mai rară categorie din lume. Specialiștii sunt de părere că potențialul pe care această grupă de sânge o are pentru a salva vieți este extrem de ridicat.
”Sângele de aur”, cea mai rară categorie din lume. Secretul pe care trebuie să îl știe persoanele care îl au în structura lor!
Numele lui, ”sângele de aur”, a rezultat tocmai pentru faptul că este întâlnit foarte rar. Prima oară când s-a descoperit sângele cu această grupă a fost în 1961, la o femeie din Australia.
În ultimii 50 de ani, specialiștii au aflat că 43 de persoane în întreaga lume au o particularitate a sângelui cu potenţial uriaş de a salva vieţi. Este vorba de “Sânge de aur”, grupa de sânge care a fost identificată pentru prima dată în 1961, la o femeie din Australia.
În ultimele cinci decenii, specialiștii au aflat că 43 de persoane în întreaga lume au o particularitate a sângelui cu potenţial uriaş de a salva vieţi. Este vorba de “Sânge de aur”, grupa de sânge care a fost identificată pentru prima dată în 1961, la o femeie din Australia.
Pe atunci, specialiștii erau de părere că un embrion cu acest tip de sânge nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire, cu atât mai puţin șansa de a atinge vârsta adultă, arată bigthink.com
Cu toate acestea, până în 2010, au fost descoperite 43 de persoane, pe tot globul, cu Rh nul. Cercetătorii nu au desluşit încă multe mistere al acestui complex sistem Rh şi donatorii sunt foarte căutaţi.
Sângele cu Rh nul este considerat universal compatibil cu toate grupele care au particularităţi deosebite ale Rh-ului negativ, ceea ce face ca potenţialul său de a salva vieţi să fie unul uriaș.
Controverse privind transfuzii cu acest sânge, medicii sunt încă rezervaţi în a efectua transfuzii cu acest sânge şi o fac numai în cazuri extreme, când viaţa pacienţilor este în pericol, pentru că o dată administrat este foarte greu de găsit ulterior.
În situaţia inversă, în care o persoană cu Rh nul are nevoie de o transfuzie, aceasta poate fi făcută doar cu sânge identic, ceea ce o face dependentă de ceilalți 43 de oameni de pe planetă în aceeași situație, aflați în Brazilia, China, Japonia, Statele Unite, Irlanda. Cu toate acestea, transportarea de sânge dintr-o ţară în alta este un coşmar birocratic, cea mai sigură metodă este donarea periodică de sânge pentru propria nevoie.