Sansevieria, planța șarpe, numai bună pentru eliminarea energiilor negative. Nici nu trebuie să îți bați capul cu îngrijirea ei

Planta șarpe, sau denumită științific Sansevieria, este o plantă de interior atrăgătoare, cu frunze în formă de sabie, care i-au și dat denumirea neobișnuită.
Filip Stan
09 iun. 2024, 14:46
Sansevieria, planța șarpe, numai bună pentru eliminarea energiilor negative. Nici nu trebuie să îți bați capul cu îngrijirea ei
Sansevieria, planța șarpe, numai bună pentru eliminarea energiilor negative. Nici nu trebuie să îți bați capul cu îngrijirea ei

Planta șarpe se prezintă în mai multe variante disponibile pentru achiziționare. Planta cu aspect inedit poate fi poziționată în orice spațiu, chiar și unde există limitări. Partea cea mai bună este că nu necesită o îngrijire foarte atentă.

Citește și: Licoarea-minune pentru bărbați! Lidia Fecioru, adevărul despre planta care le poate salva viața: „O picătură pusă în 100 de mililitri de apă”

Sansevieria, planța șarpe, numai bună pentru eliminarea energiilor negative

Planta șarpe provine din Africa, unde crește fără probleme în timp de uscăciune maximă. Ea poate supraviețui unei perioade lungi de neglijență și necesită puțină udare.

Descrisă ca o plantă de interior perfectă, planta șarpe necesită foarte puțină îngrijire și nici nu este pretențioasă în privința localizării într-un spațiu. Pentru cei cu spațiu limitat, există o varietate de Sansevieria care crește până la doar 25 cm înălțime, în timp ce versiunea mai înaltă poate ajunge până la 1,2 metri.

Modelele frunzelor diferă în funcție de varietate, dar au adesea benzi verzi care variază în intensitatea culorii. Uneori, frunzele au margini albe sau crem. Plantele șarpe pot produce flori mici albe, deși acest lucru este rar pentru plantele de interior. Plantele șarpe sunt ușor toxice pentru oameni, pisici și câini dacă sunt ingerate.

Dacă vrei să devii posesor de Sansevieria, poziționează planta într-un loc luminos, ferit de lumina directă a soarelui. Planta se va descurca într-un colț întunecat, dar își poate pierde o parte din atractivitatea frunzelor. Poți păstra planta șarpe în ghiveciul original, cu excepția cazului în care rădăcinile ies din partea de jos a ghiveciului.

Plantele șarpe cresc încet, așa că nu vor necesita replantare prea des. Dacă planta ta a depășit ghiveciul, replanteaz-o primăvara într-un recipient puțin mai mare. Folosește compost pentru plante de interior sau pentru cactuși ori compost universal fără turbă cu adaos de nisip horticol.

Planta șarpe nu are nevoie de multă apă, ci doar atunci când este uscată. Asigură-te că lași apa să se scurgă complet și nu lăsa planta să băltească în apă, deoarece acest lucru poate cauza putrezirea rădăcinilor. În timpul iernii, acestea necesită puțină udare.

Această plantă are și o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv filtrarea aerului din interior, eliminarea poluanților toxici și îmbunătățirea sănătății mentale. Dacă sunt consumate, însă, sunt toxice pentru sănătate. Frunzele lor conțin o otravă care poate provoca umflături și amorțeli ale limbii dacă sunt consumate în cantități mari. Este recomandat să ții această plantă departe de copii și animale care sunt predispuse să mestece plantele.

Pe lângă faptul că adaugă un plus de eleganță oricărei încăperi, planta șarpe are și o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv:

• Filtrarea aerului din interior

• Eliminarea poluanților toxici

• Îmbunătățirea sănătății mentale

• Eficiența împotriva alergiilor

• Elimină energiile negative

Filtrarea aerului din interior, chiar și noaptea

Planta șarpe ajută la filtrarea aerului din interior. Este una dintre puținele plante care pot converti dioxidul de carbon (CO2) în oxigen pe timp de noapte. Această calitate o face o plantă ideală pentru decorul dormitorului, deoarece poate ajuta la reglarea fluxului de aer sănătos.

Eliminarea poluanților toxici

Plantele șarpe sunt cunoscute și pentru capacitatea lor de a ajuta la eliminarea poluanților toxici din aer. Cu abilitatea de a absorbi și elimina toxinele dăunătoare, plantele șarpe pot acționa ca o apărare eficientă împotriva alergiilor aeriene. În contribuții mici, plantele șarpe pot absorbi poluanți cancerigeni, inclusiv:

• CO2

• Benzen

• Formaldehidă

• Xilen

• Tricloretilenă

• Toluen

Îmbunătățirea sănătății mentale

Terapia horticolă este folosită chiar și în tratamentul sănătății mentale, datorită efectelor sale terapeutice. Plantele șarpe pot fi adăugate în spațiul de lucru, camere de relaxare și facilități medicale ca o modalitate cu costuri reduse și riscuri scăzute de a îmbunătăți aceste medii.

Ușor de îngrijit și întreținut

Planta șarpe este o plantă de interior comună din multe motive. Unul dintre ele este că este atât de ușor de îngrijit. Fiind foarte nepretențioase, ele sunt adesea crescute pe pervazurile ferestrelor în case, apartamente și diferite clădiri publice.

Eficientă împotriva alergiilor

Prin eliberarea de oxigen și adăugarea de umiditate în aer, aceste plante pot ajuta la reducerea impactului alergenilor aerieni precum praful. Deoarece calitatea slabă a aerului din interior a fost legată de multe probleme de sănătate, cum ar fi alergiile și astmul, acesta este un beneficiu foarte important.

Absoarbe energia negativă

Chinezii iubesc planta șarpe pentru abilitatea sa de a absorbi energia negativă, Conform feng shui, plasarea acesteia într-o sală de clasă facilitează învățarea. Ele absorb energiile negative și dau o stare de spirit bună. Pune plantele într-o cameră unde oamenii tind să se certe sau lângă aparate care emit radiații dăunătoare. Deși nu există cercetări care să susțină aceste informații, nu strică cu nimic să încerci.

Citește și: Păpădia, planta terapeutică care ce poate trata zeci de afecțiuni. Frunzele, rădăcinile și florile de păpădie au nenumărate beneficii

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Lista localităților care vor primi apă potabilă doar câteva ore pe zi. Limitările durează până pe 31 august
Capital.ro
NOUL Cod Rutier. Îți pierzi permisul auto. În 3 ZILE trebuie să-l predai
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Val de scumpiri în piețe! Care este cea mai scumpă piață din Capitală
Adevarul
Armata lui Kim Jong Un era să-și distrugă propria Capitală. Ce s-a întâmplat cu o rachetă trasă de la 100 de km de Phenian
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Elena Udrea, strigăt de disperare. Urmărită încă de Kovesi și Coldea
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal monstruos la o nuntă! Florin Salam l-a dat afară pe Bogdan de la Ploiești chiar în timp ce cânta
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Nu ai voie să tai acest copac! Interzis prin lege pentru românii care au casă la curte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Aproape 200 de magazine și restaurante de pe litoral verificate, amenzi de peste 400.000 de lei
MediaFlux
ATENȚIE! Anunț pentru toți elevii care dau bacul de la edu.ro
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?