Săptămâna de lucru de patru zile, testată în România după succesul din Marea Britanie. După ce a fost testat timp de şase luni în UK, în cadrul unui proiect pilot ce a inclus peste 60 de companii, cu 3.000 de angajați, programul de lucru de patru zile pe săptămână a fost implementat şi în România, cu rezultate excelente. „Veniturile firmelor au crescut, în medie, cu 35%, în comparație cu perioada similară din anii anteriori. Numărul demisiilor a scăzut, la fel și zilele de concediu medical, iar angajații spun că viața lor s-a ȋmbunătățit”, a informat compania românească VEGO, specializată înn proiectare și dezvoltarea de sisteme de inteligență artificială, care a precizat că a implementat sistemul începând cu data de 1 septembrie 2023.
Potrivit VEGO, compania va organiza un concediu colectiv urmat de o săptămână multimodală. Astfel, când se vor întoarce la birouri, cei 172 de angajați vor avea traininguri și activități de team building, dedicate consolidării legăturilor dintre ei: „Ne-am dorit o schimbare revoluționară care să reflecte angajamentul nostru, ca și companie, de a promova bunăstarea angajaților. Această inițiativă a reprezentat un pas important în direcția creării unui mediu de lucru mai flexibil și mai echilibrat, care să permită echipei să se concentreze pe dezvoltarea personală și profesională”.
Prima modificare a fost introducerea săptămânii de patru zile, din septembrie 2023, ceea ce le aduce angajaților 50 de zile libere în plus pe an. Următorul pas va fi organizarea unui concediu colectiv între 23 august și 9 septembrie 2024, urmat de o săptămână multimodală între 7 octombrie și 10 octombrie. Această perioadă va fi dedicată consolidării legăturilor dintre membrii echipei și va include o serie de traininguri și workshopuri. În plus, angajații vor avea ocazia de a contribui activ la un proiect surpriză de Corporate Social Responsibility (CSR), care va fi dezvăluit în timpul evenimentului.
Citeşte şi: Românii aplică la mai multe locuri de muncă. Care sunt cele mai căutate domenii