Sărăcia începe să se simtă în supermarketuri! Românii nu mai cumpără nici măcar mezeluri! Scăderi dramatice pentru cea mai cunoscută fabrica de mezeluri din ţara noastră!

Criza economică începe să se resimtă în România. Oamenii nu mai cumpără nici măcar mezeluri, în condiţiile în care alimentele au înregistrat cele mai mari creşteri de preţuri pe fondul inflaţiei record din ultimii 18 ani. Şi producătorii de alimente au tras un semnal de alarmă deoarece se confruntă cu scăderi uriaşe.
Filip Stan
04 mai 2022, 10:34
Sărăcia începe să se simtă în supermarketuri! Românii nu mai cumpără nici măcar mezeluri! Scăderi dramatice pentru cea mai cunoscută fabrica de mezeluri din ţara noastră!

Sărăcia începe să se simtă în supermarketuri. Din cauza creşterii preţurilor, românii au început să strângă cureaua, iar unii dintre ei au început să renunţe la mezeluri, altădată alimente nelipsite de pe lista de cumpărături.

„Este absolut incredibil ce se întâmplă. A scăzut consumul la me­zeluri, carnea a crescut, oamenii nu au cu ce să mai plătească, puterea de cumpărare este tot mai redusă. Meda este cea mai profitabilă fabrică din industria de mezeluri. Şi sper că va mai rezista. Ce vor face alţii? Probabil că vor trebui făcute produse mai economice, dar eu nu mă pricep la aşa ceva“, a mai adăugat ea. Şi la în­ceputul anului an­tre­pre­noa­rea afirma că pro­fi­tabilitatea pe tri­mestru patru a anului trecut este în scădere din cauza creşterii costurilor la utilităţi, tot profitul pe anul trecut fiind mai mic. Fabrica a finalizat anul trecut cu un profit de 31,7 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, a declarat Luchi Georgescu, proprietara fabricii de mezeluri Meda Prod 98, conform ZF.

Citeşte şi: Lovitură uriașă pentru LIDL! Magazine închise de Protecția Consumatorilor

Cu o afacere de 236 de milioane de lei în 2021, Luchi Georgescu susţine că în primele trei luni din 2022 şi-a atins cu greu obiectivele, în condiţiile în care vânzările scad continuu, iar puterea de cumpărare a românilor e din ce în ce mai mică.

„A scăzut consumul la mezeluri, oamenii nu au cu ce să mai plătească, puterea de cumpărare este tot mai redusă“, a afirmat Luchi Georgescu.

Mărfurile alimentare au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri în martie, dintre grupele de produse analizate, în contextul unei inflații record pentru ultimii 18 ani. Astfel, produsele nealimentare au devenit a doua grupă de produse după procentul majorării de preț, a declarat, marţi, Adrian Vasilescu, consultant de strategie la BNR, conform Agerpres.

Media inflaţiei la mărfuri alimentare este 11,20% pe an şi la pâine este de 16,36%. La cartofi, o creştere şi mai mare, peste medie, 36,50%, la citrice peste medie, 12,82%, la ulei 32%, iar peste medie, margarina 16,82%.

„Rata anuală a inflaţiei fiind acum acum 10,15%, cu două cifre, a luat-o înaintea prognozei, pentru că prognoza anunţa o creştere cu două cifre, până la 11% în luna aprilie. Iată că avem creşterea cu două cifre deja în luna martie”, a declarat Adrian Vasilescu.

El a menţionat că prognoza a rămas deja în urma realităţii, iar lumea este în continuare în criză energetică. Iar atâta timp cât lumea este în criză energetică şi cât a intervenit dincolo de toate previziunile şi războiul din Ucraina, care ameninţă şi el preţurile la energie din toată lumea, este foarte foarte greu de făcut o „privire în viitor”.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 10,15% în luna martie 2022, de la 8,53% în februarie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 10,86%, cele alimentare cu 11,20%, iar serviciile cu 6,53%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Citeşte şi: Un tânăr din Capitală, dezbrăcat complet, amenință că se aruncă de la etajul 5

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...