Sărățele cu untură. În rândurile următoare, îți propunem o rețetă extrem de simplă de sărățele, care poate fi pregătită chiar și de cei complet lipsiți de veleități de bucătar. Sărățele cu untură sunt foarte, foarte fragede și gustoase, singurul risc fiind acela că nu te vei putea opri prea ușor din a le mânca.
Pentru început, cerne făina, apoi amestec-o cu untul, untura, o lingură de sare și 2 dinc ele 3 gălbenușuri. Adaugă laptele, drojdia și smântâna și frământă bine aluatul. Odată omogenizat totul, lasă aluatul la dospit timp de aproximativ o oră
După scurgerea timpului, întinde o foaie de grosimea unui deget și decupează sărățelele în formă dorită. Așază-le, apoi, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și unge-le cu gălbenuș de ou. Deasupra lor presară cașcavalul ras, mac, susan și chimen, apoi dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ jumătate de oră.
Pot fi servite abia după ce se răcesc.
Citeste si Secretul celui mai bun blat de pizza pufos. Reţeta cu care nu ai cum să dai greş
Cele mai sănătoase tipuri de grăsimi saturate sunt grăsimile monosaturate. Acestea se regăsesc în uleiul de măsline, avocado și anumite tipuri de nuci. După uleiul de măsline, untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsmi monosaturate.
Printre beneficiile pentru sănătate ale unturii se-numără:
Reputatul nutriționist Mihaela Bilic încurajează consumul de untură: “Ne-au trebuit 50 de ani să ajungem în penibilul punct, noi, ca medici, să spunem: am greşit, nu grăsimea face rău. Şi acum ce facem, ne mai trebuie 50 de ani ca oamenii să se întoarcă la slănină? Am falsificat într-un fel, pentru că percepţia consumatorului este că dietetic este sănătos şi e greşit! Mâncarea sănătoasă e aia bogată în grăsime“, a declarat Mihaela Bilic.