Iată câteva remedii care te scapă de mahmureală în cel mai scurt timp:
Apa
Apa este o necesitate. După cum se ştie alcoolul este diuretic şi poate cauza deshidratare. Tocmai de aceea, înainte de a merge la culcare este indicat să bei până la jumătate de litru de apă. De asemenea, specialiştii spun că dacă la fiecare 500 ml de alcool bei un pahar cu apă vei înlocui fluidele pe măsură de le pierzi şi vei evita o beţie care se lasă cu o mahmureală cruntă.
Băuturi pentru sportivi
Chiar dacă efectul diuretic al alcoolului poate duce la pierderea unor electroliţi, nu este nevoie ca aceştia să fie înlocuiţi imediat. Ce înseamnă acest lucru? Spre exemplu mulţi oameni cred că băuturile pentru sportivi, gen Gatorade, sunt recomandate pentru combaterea mahmurelii, însă specialiştii spun că efectul acestora nu este diferit de cel al apei, aşa că nu arunca banii pe ferestră şi rămâi la apa plată.
Cafea
Mulţi oameni, mahmuri sau nu, preferă să înceapă ziua cu o cafea bună. Este totuşi bine de ştiut că o cafea nu înseamnă rezolvarea tuturor problemelor. În funcţie de persoană, cafeaua poate să te scape de o durere de cap sau să ţi-o amplifice. În cazul în care apelezi la cafea, studiile pe această temă sugerează să bei şi apă întrucât cafeina duce la deshidratare, la fel ca alcoolul. De asemenea, ai putea să iei şi o aspirină, atâta timp cât ştii că aceasta nu îţi poate face rău la stomac.
Mai mult alcool
Cui pe cui se scoate, spune o vorbă din bătrâni, aşa că multe persoane apelează la alcool pentru a scăpa de mahmureală. Totuşi, nu este indicat să consumi o băutură tare, aşa că o bere ar trebui să fie de ajuns pentru a-şi reveni. Specialiştii spun, însă, că aceasta este o idee proastă pentru că nu faci decât să amâni inevitabilul, iar durerea de cap va fi amplificată.
Pâine prăjită sau biscuiţi
Când eşti mahmur, nicio mâncare nu pare prea tentantă, mai ales dacă durerea de cap este asociată şi cu vărsături. Atunci, carbohidraţii sunt cel mai bun remediu pentru a evita o scădere a glicemiei şi, prin urmare, o iritabilitate şi o stare de oboseală accentuate. Astfel, te poţi trata cu gustări uscate, care îţi pun stomacul la lucru fără a-ţi accentua starea de rău.
Fructele, ceaiurile şi plimbările
Pentru a scăpa de mahmureală, în primul rând avem nevoie de odihnă. În plus, ceea ce trebuie să consumăm din belşug sunt ceaiurile (sunătoare, păpădie) sau sucurile naturale de fructe. Datorită lichidelor, alcoolul este eliminat din sânge, iar ficatul îşi va reveni.
Fructele, mai ales citricele, sunt şi ele foarte bune, deoarece vitamina C hrăneşte celula hepatică şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Şi bananele sunt o variantă avantajoasă.
Atunci când suntem mahmuri, mâncărurile grele, precum carnea grasă, ouăle sau brânza grasă nu sunt recomandate.
Un remediu bun împotriva stării de greaţă este mierea. Acest aliment conţine fructoză care ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede.
Pe lângă odihnă şi alimentele-minune, care ne ajută să ieşim cu brio din mahmureală, importantă este şi mişcarea.
Sexul te poate scăpa de mahmureală
Potrivit cercetătorilor, o partidă de sex poate fi un remediu foarte eficient împotriva mahmurelii, după o noapte stropită din belşug cu alcool.
Cel puţin asta a descoperit o echipă de sexologi brazilieni, care, a efectuat un studiu interogativ asupra a 200 de voluntari, atât bărbaţi cât şi femei, care au împărtăşit echipei trăiri din experienţa proprie.
Rezultatele experimentale au arătat că zece minute de sex matinal sunt suficiente pentru ca mahmureala să dispară.
Sexologii explică acest fenomen prin următoarele argumente. Lupta cu mahmureala este câştigată mulţumită prolactinei feminine şi testosteronului masculin, doi hormoni pe care corpul îi secreta în timpul sexului.
Acesti hormoni ajută la eliminarea toxinelor din organism, refăcând vitalitatea acestuia. Descoperirea este valabilă dacă nu s-a consumat mai mult de 300 ml băuturi spirtoase sau un litru de vin.