Sarea este foarte importanta pentru organism, având rol în transportul substantelor nutritive spre celule. Ea ajută la echilibrul fluidelor si la mentinerea presiunii arteriale. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), o persoana ar trebui sa consume maximum 6 grame de sare iodata zilnic. În cazul pacientii diagnosticati cu afectiuni cardiovasculare, cu boli renale cronice, diabet zaharat de tip 2 si osteoporoza, cantitatea zilnică de sare permisă nu ar trebui să depăşească 1,5 grame/zi.
Doar că mulţi români obişnuiesc să pună multă sare în mâncare. Specialiştii avertizează că excesul de sodiu (sare iodată) poate duce la îmbolnăvirea inimii. Pot apărea afectiuni cardiovasculare, hipertensiune.
De asemenea, un consum exagerat de sare iodata poate duce la agravarea boli precum guta, diabetul zaharat, litiaza renala, boli ale stomacului.
Citeşte şi: Cele mai tari trucuri cu sare. La ce mai poate fi folosită, în afară de a da gust mâncării
Sarea de Himalaya este o alternativă pentru o mâncare mai sănătoasă.
Sarea de Himalaya de calitate superioara este una dintre cele mai pure tipuri de sare pe care le poti consuma. Este extrasă natural din munții Himalaya, acolo unde cristalele de sare s-au format inca din era precambriana. Specialiștii spun ca este pură în proporție de 99%, ceea ce înseamnă că este cea mai pură sare. Culoarea sa roz provine de la conținutul bogat de minerale.
Sarea de Himalaya contine peste 84 de minerale benefice pentru organismul uman, printre care calciu, potasiu şi magneziu.
Daca sarea de masa contine pana la 99,9% clorura de sodiu, sarea roz de Himalaya contine doar 87% de clorura de sodiu, in rest contine minerale benefice pentru organism.